Music

Arabische Star Academy weer van start

  1. Newschevron right
  2. Arabische Star Academy weer van start
Ook al wordt het geproduceerd door Endemol...in Nederland werd het een grote flop. In landen als Canada, Spanje, Frankrijk en in het Midden-Oosten is het programma echter ongekend populair: Star Academy! Afgelopen vrijdag ging in Libanon alweer het vijfde seizoen van de Arabische editie van start.

Er doen dit jaar maarliefst twintig kandidaten mee uit elf verschillende Arabische landen. Check hier de beelden van het moment dat de twintig kandidaten voor het eerst aan het publiek worden voorgesteld:
{youtube}Oytw5QIINMc{/youtube}
De deelnemers verblijven 24/7 met elkaar in één huis, de Academy, en krijgen daar dans- en zanglessen. Elke week moeten ze hun talenten showen aan een professionele jury.

De jury bepaalt welke drie kandidaten het 't minst goed hebben gedaan. Vervolgens kan het publiek stemmen op deze drie kandidaten. De kandidaat met de meeste stemmen mag blijven. Het lot van de overige twee ligt in handen van de overige deelnemers. Zij bepalen namelijk wie van de twee het huis moet verlaten. Dat leidt vaak tot emotionele taferelen.

Het wegstemmen is elke vrijdag te zien aan het einde van een spectaculaire twee uur durende live show. Tijdens die show treden de deelnemers op met bekende Arabische en internationale artiesten. Afgelopen seizoen kwamen bijvoorbeeld Mohamed Hamaki, Samira Said en Massari langs in de Academy. Welke artiesten dit jaar langs gaan komen is nog niet bekend maar uiteraard kun je daar de komende maanden in de Arabsounds blog op FunX.fm meer over lezen en voorzal BEKIJKEN! ;-)

Wil je de hele eerste live show zien? Klik dan hier!
Ster advertentie
Ster advertentie