Music

Beyoncé's 'Lion King'-album bevat o.a. Kendrick Lamar, Pharrell, Jay-Z en Burna Boy

  1. Newschevron right
  2. Beyoncé's 'Lion King'-album bevat o.a. Kendrick Lamar, Pharrell, Jay-Z en Burna Boy

De originele soundtrack is al uitgebracht, maar zoals eerder al bekend werd gemaakt, komt er nóg een The Lion King-album uit! Vrijdag 19 juli komt Beyoncé namelijk met Lion King: The Gift uit met daarop een hele waslijst aan bijdrages van grote namen. Kendrick Lamar, Jay-Z, Pharrell, Burna Boy, Childish Gambino, Mr. Eazi, Tekno en zelfs dochtertje Blue Ivy zullen allemaal te horen zijn op deze zogeheten love letter to Africa.

Afrikaans geluid

In Good Morning America vertelt Beyoncé dat ze voor het album het beste talent uit Afrika wilde verzamelen: "Ik wilde dat het authentiek was zoals wat Afrikaanse muziek zo mooi maakt." Volgens de zangeres heeft ze met de combinatie van Afrikaanse geluiden en Amerikaanse producers een nieuwe genre gecreëerd.

"Elk nummer vertelt het verhaal van de film."

Soundtrack

Één track van het album is al uitgebracht en dat is Spirit. Deze staat namelijk op de originele soundtrack. Daarop staan naast nieuwe versies van klassiekers zoals Hakuna Matata, meerdere nieuwe nummers. Deze zijn geschreven door Elton John, Hans Zimmer en Tim Rice.

The Lion King is vanaf morgen te zien in de Nederlandse bioscopen.

Ster advertentie
Ster advertentie