Music

Alaa Wardi de diXte met oosterse vibe en westerse flow

  1. Newschevron right
  2. Alaa Wardi de diXte met oosterse vibe en westerse flow
Alaa Wardi liet eerder al zien dat hij letterlijk genoeg heeft aan zichzelf om toch een hele band te vormen. Zijn volledig instrumentloze cover van Nancy Ajram's "Fi Hagat" maakte hem vooral mateloos populair in Egypte en Saudi-Arabië.

Zijn video's doen misschien wat denken aan die van Mike Tompkins, die ook covers maakt met uitsluitend z'n mond en handen, maar met de diXte van deze week toont Alaa Wardi dat hij de volgende stap heeft gezet in dit relatief nieuwe genre.

Wardi's nieuwste nummer Shalamonti Fel Hal is namelijk géén cover en doet bovendien niet onder voor een nummer mét instrumenten. Het heeft enerzijds een aanstekelijk urban flow en anderzijds toch die herkenbare midden-oosterse vibe.

Nog opmerkelijker is dat de tekst niets meer is dan een verzameling samengeraapte woorden. Vandaar dat 'Shalamonti Fel Hal' wel Arabisch klinkt, maar eigenlijk nergens over gaat.

"Het merendeel van de commerciële muziek vandaag de dag gaat steeds over dezelfde onderwerpen. Als gevolg daarvan luisteren mensen automatisch al niet meer naar de teksten", aldus Alaa Wardi. Hij vervolgt: "Het lied hoefde nergens over te gaan, en ik wilde het ook niet op voorhand beperken tot een bepaald onderwerp. Dus waar het nummer over gaat laat ik over aan de fantasie van de luisteraar."

De Iraanse Alaa Wardi werd in Saudi-Arabië geboren en groeide op in de hoofdstad Riyad. Hij studeerde muziekwetenschappen in Jordanië, maar woont momenteel weer in Saudi-Arabië.

Ster advertentie
Ster advertentie