Music

M.I.A. waarschuwt fans tegen Google en Facebook

  1. Newschevron right
  2. M.I.A. waarschuwt fans tegen Google en Facebook
"Deze websites worden gecontroleerd door overheidsinstanties als de CIA!" De controversiƫle zanger/rapper M.I.A. waarschuwt haar fans voor zoekmachine en sociale netwerksites als Facebook. Ze is ervan overtuigd dat ze in de wereld geholpen zijn door Amerikaanse overheidsinstanties om burgers te spioneren.

De Paper Planes zangeres vertelt aan Nylon magazine dat alle overheden met Google verbonden zijn. "De overheden kunnen in hun zoekmachines laten zien wat ze willen. Ik wil dat jongeren hier van op de hoogte zijn.

"Iedereen op het internet zweept elkaar op om lid te worden van Facebook'." M.I.A. vindt het verschrikkelijk om te weten dat mensen zo optimistisch zijn over iets dat ze stiekem 'naait'. "Het maakt het moeilijk voor me om te communiceren met mijn fans als ik weet dat Google en Facebook zijn gemaakt door de CIA. Als je er lid van bent, hoor je dat te weten."

Toch heeft de zangeres wel een Facebook account om haar fans te bereiken: facebook.com/miauk. Dat ze de Amerikaanse regering niet mag blijkt uit het filmpje op haar website.


Ster advertentie
Ster advertentie