Music

Monsterhit 'Tetema' heeft een opvolger: 'Chuchumaa'

  1. Newschevron right
  2. Monsterhit 'Tetema' heeft een opvolger: 'Chuchumaa'

Rayvanny heeft zaterdag de videoclip van zijn lekkere afrotune Chuchumaa uitgebracht. Het is de opvolger van de monsterhit Tetema, die de Tanzaniaanse zanger eerder dit jaar uitbracht en al 30 miljoen views mee wist te bereiken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Betekenis van Chuchumaa

Als je de videoclip van Chuchumaa checkt, dan zie je dat een groot aantal dames daarin aan het squatten zijn. Dat heeft een hele goede reden. Chuchumaa betekent namelijk squat, dat is die welbekende oefening waarbij je flink door je knieën gaat en waarmee je je bilspieren goed kunt trainen.

Gestolen?

Wat opvalt tussen de YouTube-comments onder Chuchumaa is dat er veel berichten zijn waarin men schrijft over Willy Paul. Dat is een van de populairste Keniaanse artiesten van het moment en hij beweert dat Rayvanny de track van hem gestolen heeft. Nog opvallender is dat Willy Paul op 11 september al de tune Chuchumaa heeft uitgebracht.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Niemand steelt van Pozee"

Willy Paul en Rayvanny hebben in het verleden veel samengewerkt en daarom vindt de Keniaan de diefstal nog erger: "Rayvanny probeert te stelen van een Keniaan, terwijl Kenianen altijd zijn muziek gesteund hebben. Iemand steelt mijn idee. Je kan niet iets stelen en daarmee wegkomen vriend. Luister, niemand steelt van Pozee!"

Muziekkartels

In de laatste Insta-post die Willy Paul heeft gepost, lijkt de diefstal iets te maken te hebben met corruptie in de muziekindustrie. Hij zegt dat het muziekkartels zijn en dat dit hem overkomt, omdat hij weigert om ze een deel van zijn inkomsten te geven: "Als ze je bellen voor een deal en je geeft ze geen deel van het geld, dan ben je hun vijand."

Ster advertentie
Ster advertentie