Music

De Lift: Yayz & Maikal X (Afl.2)

  1. Newschevron right
  2. De Lift: Yayz & Maikal X (Afl.2)
Naam: Yaleesa Taribuka a.k.a Yayz / BitchOpDeBeatz
Geboren op: 8 april 1990
Woonplaats: Apeldoorn
Genre: Hiphop
Website: nvt
Facebook: facebook.com/Yayz-x-BitchOpDeBeatz
Twitter: twitter.com/BitchOpDeBeatz
Hyves: bitchopdebeatz.hyves.nl/
YouTube: youtube.com/BitchOpDeBeatz
Soundcloud:
soundcloud.com/yaleesa-taribukaDe liefde voor rap begon voor Yaleesa Taribuka, beter bekend als Yayz of BitchOpDeBeatz, in 2006 toen ze rapper Fanatic leerde kennen. Hij moedigde haar aan om te beginnen met het schrijven van lyrics en deze voor te dragen. De 22-jarige femcee ging zich vervolgens ook bezig houden met het maken van beats. Door haar muziekopleiding aan de Herman Brood Academie is ze muzikaal flink gegroeid.

Met haar passie voor muziek wil ze niet alleen haar gevoel uiten. Yayz wil mensen een realistische kijk op het leven geven. Eind vorig jaar bracht ze nog de track 'Donder in de Wolk' met bijhorende videoclip uit. De femcee heeft met producer Kubus aan dit nummer gewerkt. Momenteel werkt Yaleesa met Fanatic aan de EP 'Parker & Barrow'.

Maikal X
Maikal X werd eind jaren 90 met de groep Postmen bekend met singles als 'Cocktail' en 'You Wait'. Na het uitbrengen van drie albums besloot hij de groep in 2004 te verlaten. In 2008 tekende de zanger een platencontract bij Rock 'N Vibes. Hij werkte met bekende producers als Mr Rude en Don Corleone. Zijn eerste solo release 'The Best In You' was een internationaal succes. Het nummer 'Bear With Me' werd zijn tweede single die ook op FunX te horen was. Maikal bracht uiteindelijk het album 'Genesis' uit. Inmiddels maakt de zanger weer deel uit van zijn oude groep Postmen waarmee hij nu aan nieuwe nummers werkt.

Ster advertentie
Ster advertentie