Music

Zwart Licht haalt inspiratie clip uit Menace II Society

  1. Newschevron right
  2. Zwart Licht haalt inspiratie clip uit Menace II Society
Akwasi, frontman van Zwart Licht, heeft in samenwerking met regisseur/clipmaker Teemong een zeer gewelddadige videoclip gemaakt voor de nieuwe single 'Backup Staat Klaar' van Zwart Licht. De track die op het debuutalbum 'Bliksemschicht' staat is geproduceerd door FS Green, de producer die o.a. verantwoordelijk is voor de clip van Winne - Lotgenoot.
Bekijk hier de videoclip van 'Backup Staat Klaar'!

Zowel Akwasi als Teemong zijn grote fans van de film 'Menace II Society' en lieten zich voor dit project dan ook inspireren door de manier waarop deze film de leefwijze van probleemjongeren in de ghetto's van Amerika weerspiegelt. Het idee dat een positieve situatie in één klap (of door één klap) ineens kan kantelen naar negatief is het uitgangspunt van de geweldadige video.

"We verheerlijken geweld in de clip omdat geweld fascineert. Geweld boeit," vertelt Akwasi over de schokkende beelden in Backup Staat Klaar. Dat zijn groep Zwart Licht momenteel met het Trimbos Instituut meewerkt aan een campagne tegen o.a. geweld, alcoholmisbruik en groepsdruk vind hij niet botsen. "We persifleren juist kuddegedrag in onze videoclip, het einde van de video spreekt wat dat betreft boekdelen. Meer verklap ik niet." O.a. rappers Fresku en Skinto komen langs tussen de vele cameo's.

Zwart Licht - Backup Staat Klaar

Ster advertentie
Ster advertentie