Naar homepage
Music

Advocaat van SFB vraagt om vrijlating Frenna en Priceless

  1. Newschevron right
  2. Advocaat van SFB vraagt om vrijlating Frenna en Priceless

De advocaat van SFB heeft vrijdag om de vrijlating van Frenna en Priceless uit de Surinaamse gevangenis gevraagd, meldt de NOS. Volgens advocaat Humphrey Schurman is er geen bewijs waarop Frenna en Priceless zich schuldig hebben gemaakt aan seks met een minderjarige of aan het maken en verspreiden van kinderporno.

De rechter-commissaris moet maandag reageren op het verzoek van Schurman. Als de advocaat gelijk krijgt, dan kunnen twee SFB-rappers die dag al vrijkomen.

Toegegeven

Frenna en Priceless kunnen dus vrijkomen, maar hoe zit het dan met KM? Rapper KM is volgens de NOS de enige die heeft toegegeven dat hij in april 2015 seksueel contact heeft gehad met het meisje dat toen 15 was. Hij was toen zelf 17 jaar oud. De rapper spreekt ook tegen dat zijn twee bandgenoten bij de vrijpartij betrokken waren.

Ingewikkelde situatie

"De situatie rond KM is ingewikkelder omdat hij zelf heeft toegegeven dat hij seks met het meisje heeft gehad", zegt advocaat Schurman tegen de NOS. "Maar hij wist niet hoe oud ze was. Bovendien zou het meisje vier maanden later 16 worden, en dan is seks niet meer strafbaar."

Geen pedofilie of seksueel misbruik

Humphrey Schurman hoopt dat de rechter-commissaris inziet dat de zaak niets te maken heeft met seksueel misbruik van een minderjarige. Het meisje waar het om draait zegt vanaf het begin af aan al dat er geen pedofilie of dwang bij is geweest. De advocaat vertrouwt er daarom op dat KM ook niet lang meer vast zal blijven zitten.

Ster advertentie
Ster advertentie