Music

Ellie Goulding verrast met dancehall crossover

  1. Newschevron right
  2. Ellie Goulding verrast met dancehall crossover
Ellie Goulding heeft voor haar nieuwe single 'Burn' dancehall en pop gecombineerd. In het nummer zitten bovendien een paar kleine dance elementen verwerkt. De clip die afgelopen zondag werd gelanceerd, is al bijna 3 miljoen keer bekeken op YouTube. Het is de tweede single van het album Halcyon waarop Goulding voor uiteenlopende muziekstijlen heeft gekozen.

De 26-jarige Britse singer-songwriter heeft hit producer Ryan Tedder aan het nummer laten werken. De zanger/producer van One Republic heeft eerder tracks geproduceerd en geschreven voor artiesten als Beyoncé, Jennifer Lopez en Leona Lewis.

Ellie werd bekend toen ze in 2010 door de BBC op de eerste plaats werd gezet in een lijst met veelbelovende artiesten. Haar debuutalbum 'Lights' werd in datzelfde jaar uitgebracht. De cd werd gelijk een groot succes in Groot-Britannië. Eind vorig jaar werd het vervolgalbum 'Halcyon' gelanceerd. Ze heeft de afgelopen drie jaar verschillende prijzen weten te winnen waaronder een MTV Europe Music Award en BRIT Award.

Ster advertentie
Ster advertentie