Music

Nate Dogg overleden

  1. Newschevron right
  2. Nate Dogg overleden
Het is vandaag een trieste dag voor de hiphop scene. Een van de meest bekende en herkenbare stemmen uit de hiphop/G Funk geschiedenis, Nathaniel Dawayne Hale a.k.a. Nate Dogg, is overleden. Nate Dogg werd slechts 41 jaar oud. De exacte doodsoorzaak is nog onbekend. In 2007 en 2008 werd hij getroffen door beroertes en sindsdien kwakkelde hij met zijn gezondheid.

Warren G ft Nate Dogg - Regulate live in 1994



Twitter

Over de gehele wereld is geschokt gereageerd. Via Twitter laten veel mensen hun medeleven betuigen. De drummer van The Roots, Questlove, twitterde het volgende: “Damnit! not Nate Dogg! very rare to find an effective CONTROLLED non show off singer in rnb (or whatever its called) Nate was a rare dude.”

Ook onder de Nederlandse hiphopartiesten is er met verbazing gereageerd. Krulle twitterde: RIP Nate Dogg!!! Jmr da iedereen je pas weer beluisterd/waardeerd wnr je dood bent... Heel kut!! #Regulate

Check hier meer tweets wereldwijd van mensen die over Nate Dogg twitteren.

It ain't a hit untill Nate Dogg spits on it!

Nate was DE man die een nummer net wat extra's kon geven. Iedereen heeft ooit wel eens zijn chorus of lines mee gezongen. Herkenbaar, catchy en het klonk letterlijk en figuurlijk altijd als muziek in de oren. Van het moment dat we kennis met hem maakten in Regulate tot het laatste stuk in Next Episode. Of samen met Snoop in Ain't No Fun of Mark Ronson z'n track Ooh Wee. Nate Dogg maakte het nummer. Punt!

REGULATERS MOUNT UP! NATE DOGG R.I.P.
19 augustus 1969 - 15 maart 2011

Nate Dogg mixtape by Steve1der



Snoop Doggy Dogg ft Dre Dre & Nate Dogg - Lay Low


Ster advertentie
Ster advertentie