Music

'Het langverwachte tweede album van SZA wordt 'zeer binnenkort' uitgebracht'

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. 'Het langverwachte tweede album van SZA wordt 'zeer binnenkort' uitgebracht'

Los van een aantal sublieme gastbijdrages op tracks van Summer Walker en Isaiah Rashad is het al enige tijd aardig stil rond SZA, maar daar komt hoogstwaarschijnlijk snel verandering in. Het tweede album van de R&B-zangeres zou namelijk 'zeer binnenkort' uit moeten komen.

"Album is nagenoeg klaar"

Dat heeft Punch, de bestuursvoorzitter van haar label Top Dawg Entertainment, in een interview met Vulture laten weten. Volgens hem zitten hij en SZA op één lijn als het gaat om de releasedate van het album waar fans al ruim 5 jaar naar smachten. "Het is geen geheim. SZA's album wordt zeer binnenkort uitgebracht. Het album is nagenoeg klaar. We weten precies wanneer het gaat uitkomen", aldus Punch.

In het interview vertelt hij ook dat hij het lastig vindt om fans op het internet te vertellen waarom het langverwachte album zo lang op zich laat wachten. "Op het internet heb je maar een beperkt aantal tekens dat je kunt gebruiken. Je hebt met een tweet niet echt de mogelijkheid om volledig uit te leggen wat er achter de schermen gebeurt."

Uitstel komt niet door SZA

Vorige maand liet SZA in een reactie op een vraag van een fan op Instagram weten dat het niet aan haar ligt dat haar album nog steeds niet is uitgebracht. Volgens haar ligt de schuld bij Punch en RCA Records. "Het ligt 100% aan Punch en RCA. Ik wilde het album in de zomer uitbrengen, maar zij wilden wat langer hun tijd nemen." Ook liet ze weten moe te zijn van het wachten op een releasedatum.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Nog altijd gelukkig"

Punch geeft in het interview wel toe dat er soms onenigheden zijn met SZA, maar verzekert fans dat ze niet ongelukkig is met haar labelsituatie. "Haar eerste album behaalde drie keer platina. Ik zal niet zeggen dat er nooit onenigheid is. Dat zal je altijd hebben, zeker wanneer je met creatieve mensen werkt. Dat betekent echter niet dat iemand ongelukkig is."

Niets bekend over nieuw album

SZA tekende in 2013 bij Top Dawg Entertainment en dropte een jaar later haar eerste EP, A, op het label. Drie jaar later bracht ze haar debuutalbum Ctrl uit, dat in de VS maar liefst drie miljoen keer over de toonbank ging. Sindsdien heeft SZA verschillende hitsingles uitgebracht, maar een tweede album is nog altijd nergens te bekennen. Los van de naderende releasedate is er nog niets bekend over de nieuwe plaat.

Ster advertentie
Ster advertentie