Music

UPDATE: Michael Jackson overleden aan overdosis

  1. Newschevron right
  2. UPDATE: Michael Jackson overleden aan overdosis
Michael Jackson is overleden aan een overdosis van de krachtige pijnstiller Demerol. Dat meldde de doorgaans goedingelichte Amerikaanse entertainmentwebsite TMZ.com vrijdag. De site baseert zich op een niet nader genoemd familielid van Jackson.

Jackson kreeg de afgelopen tijd dagelijks een injectie met de aan morfine verwante stof toegediend. De dosering was "te hoog", aldus het familielid.


TMZ meldde ook dat de Amerikaanse politie op zoek is naar een arts die de injecties toediende. Eerder meldde TMZ op basis van een familielid dat de zanger ''een zware dosis morfine'' voor zijn dood had gekregen.

Vrijdag wordt een autopsie uitgevoerd. Maar de lijkschouwer meldde dat de doodsoorzaak pas definitief kan worden vastgesteld als de uitslag van het toxocologisch onderzoek naar mogelijk gebruik van medicijnen en andere middelen binnen is. En dat kan ''zes tot acht weken'' duren.

Jackson zou binnenkort weer gaan optreden. Maar door zijn medicijngebruik zou hij volkomen lusteloos zijn en voortdurend te laat zijn gekomen op repetities.

update vrijdag 26-06:
De hulpdiensten van Los Angeles hebben vrijdag de noodoproep vanuit het huis van Michael Jackson vrijgegeven. In het gesprek met de alarmdiensten, dat terug is te vinden op entertainmentwebsite TMZ, zegt een onbekende man dat Michael Jackson ''niet ademt'' en ''niet reageert op de reanimatie''. Op verzoek van de alarmcentrale vraagt de beller iets aan een aanwezige arts, vermoedelijk Jacksons huisarts. Die is sindsdien spoorloos.

update zaterdag 27-06:

Michael Jackson gebruikte acht soorten medicijnen. Dat meldt de Britse boulevardkrant The Sun zaterdag op basis van bronnen dichtbij de donderdag overleden popster.

Familieleden van de King of Pop zouden eerder tegen de Amerikaanse entertainmentwebsite TMZ hebben gezegd dat Jackson is overleden als gevolg van een overdosis Demerol, een pijnstiller die lijkt op morfine. Jackson zou het medicijn rond 11.30 uur ingespoten hebben gekregen.

De popster nam volgens The Sun echter ook de pijnstiller Dilaudid. Hiervan had hij tabletten van drie milligram. Verder nam hij tweemaal daags twee doses van twee milligram van de spierontspanner Soma, tweemaal daags 0,5 milligram antidepressivum Xanax en antidepressivum Zoloft, waarvan de zanger doses van honderd milligram nam. Ook slikte Michael Jackson het antidepressivum Paxil in de vorm van pillen van twintig milligram en het middel Prilosec, dat brandend maagzuur moet tegengaan.

The Sun weet tevens dat de zanger onlangs antibiotica kreeg voorgeschreven voor een kleine infectie na een recente operatie aan huidkanker. De Britse krant concludeert al dat je bij een pijnstillers-inname van meer dan 1 x per dag, je gezondheid er geen plezier mee doet. De popster was zo licht als een veertje. Hij at slechts één maaltijd per dag en zou vaak op de weegschaal gaan staan. De popster gebruikt sinds 1985 pijnstillers om de pijn van al zijn bezoekjes aan de plastisch chirurg te verzachten. Zijn dosering werd in de loop der jaren steeds meer opgeschroefd, nadat zijn popcarrière instortte, hij zich diep in de schulden stak en rechtszaken wegens kindermisbruik tegen hem werden aangespannen.

Een bron stelt volgens The Sun dat het medicijngebruik van Jackson een belangrijk onderdeel vormt van het politieonderzoek naar de dood van de popster. De politie wil volgens de bron ook weten wie de laatste injectie heeft toegediend. "Hij zal het zelf niet hebben gedaan, want Michael was bang voor naalden." Een Libanese arts, die de medisch adviseur van Jackson zou zijn geweest, en persoonlijk cardioloog van de overleden zanger Conrad Murray zijn verzocht Los Angeles niet te verlaten, voor het geval de politie ze verder wil ondervragen. Een voormalig advocaat van Jackson, tevens een vriend van de familie, zegt dat familieleden van de zanger in het verleden hebben gewaarschuwd voor het medicijngebruik van Michael.

"Ik zei dat op een dag dit zou gebeuren. En toen Anna Nicole Smith stierf, zei ik dat we zoiets niet kunnen laten gebeuren met Michael Jackson." De advocaat stelde overigens dat de zanger de medicijnen zou hebben gekregen nadat hij van een podium viel en hierbij een gebroken been en gebroken nekwervels opliep.

De politie heeft ondertussen medicijnen die alleen op recept verkrijgbaar zijn uit het huis van Michael Jackson in Beverly Hills meegenomen, zo heeft de familievriend bevestigd tegenover het Amerikaanse tijdschrift Life & Style." De politie heeft bewijsmateriaal meegenomen uit zijn huis. Ze waren op zoek naar medicijnen en injectienaalden. Ik weet niet of ze injectienaalden hebben gevonden, maar ze zouden wel veel medicijnenflacons hebben gevonden."

Ster advertentie
Ster advertentie