Music

Fata releast eerste videoclip: 'Geile Donder'

  1. Newschevron right
  2. Fata releast eerste videoclip: 'Geile Donder'
Wantigga, Louis Bordeaux en K1 Kerbusch vormen al jaren de groep Fata. Ze stonden al op verschillende poppodia en festivals, maar na een lange stilte kwam vandaag de eerste single 'Geile Donder' uit. De track is afkomstig van het aankomende album Jongvolwassenen, dat uitkomt bij Kraantje Pappie's label Bankpioniers.

Geile Donder

De track Geile Donder klinkt misschien komisch, maar het gaat over een serieus onderwerp. Wantigga zegt in een interview met State Magazine dat de track mensen warm moet maken voor het Fata album. "De track klinkt misschien luchtig, maar gaat intussen over vreemdgaan. Dat is ook wel hoe we zijn, we combineren een lach en een traan."

{source}
<iframe width="550" height="309" src="http://www.youtube.com/embed/AwtPr2a5Aqo" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
{/source}

Jongvolwassenen

Fata werkt inmiddels al jaren aan het album Jongvolwassenen, maar een echte releasedate heeft het trio nog niet. De groep wil geen dingen roepen die ze niet kunnen waarmaken. "We zijn geen fulltime rappers, maar hebben allemaal een dayjob. Onze banen zijn ook nog eens niet op elkaar afgestemd. Louis werkt vaak ‘s avonds, ik werk van negen tot vijf en Terry heeft heel vroeg in de ochtend ploegendiensten. Het is dus heel erg zoeken naar de momenten waarin we bij elkaar kunnen komen om te jammen," aldus Wantigga.

Bekend van...

Producer Louis Bordeaux is bekend van producties zoals 'Hedde Druk Sop' voor Fresku en een albumtrack voor Hef's album Papierwerk. Wantigga heb je de laatste tijd vaker horen langskomen door de samenwerking die hij is aangegaan voor Sjaak's langverwachte album 'StrijderSysteem'. De rauwe mc K1 Kerbusch was te horen op de Zieke Zuiden-tape.


Ster advertentie
Ster advertentie