Music

Stormzy kondigt nieuw album 'Heavy Is The Head' aan

foto: instagram/stormzy
  1. Newschevron right
  2. Stormzy kondigt nieuw album 'Heavy Is The Head' aan

Stormzy heeft gisteravond de coverart en de tracklist van zijn nieuwe album Heavy Is The Head bekendgemaakt. Een van de zestien tunes op H.I.T.H. is het nummer Own It. Daarop werkt de Britse rapper samen met zijn Ed Sheeran en Burna Boy. Tussen de overige tracks staan featurings van Headie One, H.E.R., Tiana Major9, Aitch en Yebba. Voor de producties zijn o.a. Fred Gibson, Fraser T Smith en T-Minus verantwoordelijk.

Releasedatum

Een paar van de Stormzy-tunes op Heavy Is The Head ken je al. Hij bracht Vossi Bop, Crown en Wiley Flow al eerder dit jaar uit. Wat je nog niet wist, is de releasedatum. Het album verschijnt 13 december.

Symboliek in coverart en albumtitel

Wie goed oplet, ziet ook een bekend vest op de albumcover van Stormzy. Hij droeg dit kogelvrije vast - dat ontworpen is door de anonieme kunstenaar Banksy - tijdens zijn legendarische optreden op Glastonbury. De albumtitel is een verwijzing naar de songtekst van het nummer Crown. Daarin rapt Stormzy: "Heavy is the head, that wears the crown", wat weer afgeleid is van een beroemde uitspraak van Shakespeare: "Uneasy lies the head that wears a crown".

Tracklist: Stormzy - Heavy Is The Head

01. ‘Big Michael’

02. ‘Audacity'(feat. Headie One)

03. ‘Crown’

04. ‘Rainfall’ (feat. Tiana Major9)

05. ‘Rachael’s Little Brother’

06. ‘Handsome’

07. ‘Do Better’

08. ‘Don’t Forget to Breathe’ (feat. YEBBA) (Interlude)

09. ‘One Second’ (feat. H.E.R.)

10. ‘Pop Boy’ (feat. Aitch)

11. ‘Own It’ (feat. Ed Sheeran & Burna Boy)

12. ‘Wiley Flow’

13. ‘Bronze’

14. ‘Superheroes’

15. ‘Lessons’

16. ‘Vossi Bop’

Ster advertentie
Ster advertentie