Music

Chivv de DiXte met statement tegen Zwarte Piet

foto: YouTube: TopNotch
  1. Newschevron right
  2. Chivv de DiXte met statement tegen Zwarte Piet

Chivv heeft met zijn nieuwe trackExpose Zwarte Piet flink wat losgemaakt deze week. In het nummer laat Chivv weten hoe hij over Zwarte Piet denkt. Zo geeft hij aan een oplossing te willen voor het kinderfeest waarbij niemand gekwetst wordt. "Ik heb respect voor jouw cultuur, maar jouw mensen kwetsen de mijne. Waarom zoeken we geen antwoord voor ons beiden?"Chivvs mooie en duidelijke woorden gingen binnen 24 uur trending op YouTube en verdienen deze week de titel van DiXte van de week!

"Waarom zoeken we geen antwoord voor ons beiden?"

Je hoort Chivv in Expose Zwarte Piet onder andere rappen over zijn antwoord op het Zwarte Pieten-probleem. Zo geeft hij aan dat er vooral rekening moet worden gehouden met elkaar. "Het ligt gevoelig als het gaat om de gekleurde types, logisch dat we willen strijden voor gekleurde pieten. Alternatieven zijn perfect, maar jullie zeuren liever."

Start met Fernando

Chivv was deze week te gast bij Start met Fernando om het te hebben over zijn track en racisme in Nederland. Hij sprak zich vooral uit over het moment dat hij besefte dat Zwarte Piet eigenlijk best een racistische traditie is. "Ik lette als klein kind niet op die rode lippen, kroeshaar en oorbellen. Op een gegeven moment word je ouder en ga je beseffen dat dit best wel raar is en het eigenlijk racistisch overkomt." Chivv uitte zich in het gesprek met Fernando ook over oplossingen voor het probleem. Zo denkt hij dat het veel beter én realistischer zou zijn als er alleen roetveegpieten zijn. En die moeten volgens hem dan ook geen kroeshaar of rode lippen hebben.

Haatreacties

Helaas krijgt Chivv niet alleen lof voor zijn nieuwe track. Hij ontvangt ook veel haat op Expose Zwarte Piet. Tegen Fernando zei hij niet bang te zijn om een paar fans te verliezen. "Je hoeft me niet te volgen, maar loop met me. Ik heb mijn lyrics en misschien bevallen die jou niet. Maar als je een echte fan bent en houdt van mijn mening die we samen kunnen delen, dan moet je gewoon met me lopen door die hele strijd."

Ster advertentie
Ster advertentie