Music

Pharoahe Monch is 'Still Standing' na hevige astma-aanvallen

  1. Newschevron right
  2. Pharoahe Monch is 'Still Standing' na hevige astma-aanvallen
Jill Scott staat Pharoahe Monch bij in de emotionele videoclip van Still Standing. In de video schetst de 39-jarige rapper hoe hij vanaf zijn dertiende al aan hevige astma-aanvallen lijdt.

In een interview met XXL-magazine vertelt Pharoahe Monch meer over de ziekte die hij al jaren met zich meesleept: "Ik kwam er pas laat achter dat ik bijvoorbeeld niet te hard mocht rennen, omdat ik daardoor een astma-aanval krijg." De rapper uit Queens is een aantal keren dicht bij de dood geweest door zijn hevige astma-aanvallen, maar hij overleefde het iedere keer. Pharoahe Monch herinnert zich bijvoorbeeld nog goed dat hij een aantal keer wakker is geworden op de spoedeisende hulp, zonder dat hij wist wat er gebeurd was. "Het heeft effect op alles wat je als kind doet", aldus de rapper.

Ondanks de vele tegenslagen is Pharoahe Monch tot op de dag van vandaag Still Standing: I'm clear it was a miracle, the way I wetted the rhythm. Spiritual looking back at it - a lyrical exorcism. A half of the Afro-American dream. The rap, or quaterback for a professional team. I'm still standing... Yeah, I'm still here! I'm still standing!

Ster advertentie
Ster advertentie