Music

Murderend: Straattalent met inspiratie

  1. Newschevron right
  2. Murderend: Straattalent met inspiratie
Rapper/producer Micklaay heeft negen jongeren van de straat begeleid met de releasen van hun eerste mixtape 'Bloed in de mixtape'. Hij kwam vanochtend langs in de FunX studio, samen met Boozy, Mac, Gia en Jonna Blaze van het nieuwe inspiratievolle project Murderend.

Inspiratie

Murderend is een project van Micklaay waarbij hij de rappers niet alleen leert produceren, maar ook mixen en masteren. De jongeren doen alles zelf. Alsof dat nog niet genoeg is, werkt Micklaay daarnaast ook nog als jongerenwerker. Hij noemt de combinatie van het project en het jongerenwerk dat hij doet erg verschillend, maar tegelijkertijd heeft het volgens Micklaay ook veel raakvlakken die het juist makkelijker maken. "Mijn ambitie is muziek geweest en dat heeft me altijd erg geinspireerd. Ik kan de jongeren dus ook erg inspireren. Uiteindelijk gaat dat goed samen."Murderend

Aan Murderend nemen negen straatjongeren deel. Dat zijn acht rappers Hq, Boozy, Gia, Jay, Mac, Mcie, Marrv Marra, Lab-G en producer Jonna Blaze. Ze worden door Miklos Snijders, a.k.a. Micklaay begeleid in het produceren van muziek en het uitbrengen ervan.

Zelfontplooiing

Murderend is een project waarmee jongeren positief over zichzelf na kunnen denken, doordat ze hun talenten ontplooien. Door zelfvoldoening te ervaren en door iets te presteren maken ze korte metten met de negatieve beeldvorming, die slecht is voor het zelfvertrouwen en het zelfbeeld.

{source}
{audio}http://download.omroep.nl/funx/audio/murderend.mp3{/audio}
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie