Music

Geweld in Bijlmer in de Doofpot?

  1. Newschevron right
  2. Geweld in Bijlmer in de Doofpot?
Het houdt niet op met de discussie over de link die er zou zijn tussen het geweld in Amsterdam Zuid-Oost en de videoclips van rappers. Nadat er ophef is ontstaan in de hiphopscene over de uitspraken van korpschef Welten, is er na overleg met burgermeester Job Cohen door de fractievoorzitter van de PvdA Amsterdam wederom een vergelijking tussen rap en het geweld gelegd...


In een artikel van De Telegraaf wordt er vanuit de PvdA verwezen naar Green Gang Records, aangehangen door de Hopi-Boyz uit de Bijlmer, gaat het dit keer dus om een specifiekere vergelijking. In Dus Dat werd er zowel met Korpschef Welten als met de fractievoorzitter van der Garde van PvdA Amsterdam gesproken.

Het lijkt echter niet op te houden met deze discussie want na justitie en de politiek is het kennelijk weer de beurt aan de rappers in de vorm van Gikkels, die met de track en bijbehorende videoclip Doofpot uit is gekomen die al snel door Puna.nl opgepikt werd. In de track wordt er in gegaan op uitspraken van o.a. Elvira Sweet (stadsdeel voorzitter Amsterdam Zuidoost), korpschef Welten en een SP fractielid die spreekt over een 'holbewoners' mentaliteit in de Bijlmer.

Bekijk de clip van Gikkels hier:

Ster advertentie
Ster advertentie