Music

Afro Bros over hun succes: van muziek maken op familiefeesten tot internationale hits

  1. Newschevron right
  2. Afro Bros over hun succes: van muziek maken op familiefeesten tot internationale hits
{rtlxlvideo "4918dbdd-20ce-4fb0-bdc5-a21a8bcc9c9b"}

De Afro Bros hebben al een aantal grote samenwerkingen op hun naam staan. De neven begonnen ooit met muziek maken op familiefeestjes, maar hebben nu hits met Ronnie Flex en Major Lazer op hun naam staan. De meest recente collab is misschien wel het grootst. De neven hebben namelijk X (EQUIS) van Nicky Jam en J. Balvin geproduceerd! Gisteravond waren ze bij RTL Late Night om te vertellen over hun nationale én internationale succes en ze previewden ook een nieuwe track.

meteen raak

De Afro Bros zijn ook bekend van de track 18 Plus. Die was niet alleen hier in Nederland een grote hit, ook internationaal deed hij het goed. Het is zelfs helemaal in Zuid-Amerika geëindigd! Tijdens een optreden op Aruba ontmoetten de producers een grote vriend van J. Balvin en daar begon het proces van de nu al gigantische hit X (EQUIS).

"Hij vroeg of we konden meeten, dus de volgende dag hadden we een meeting opgezet. We hadden een laptop bij ons en hij vroeg of we een paar beats hadden. We lieten er een paar horen, maar bij de eerste beat was het al meteen raak."

kenmerkende sound

Een beat van de Afro Bros is meestal te herkennen aan het fluitje dat je hoort. Ook bij X (EQUIS) is dat niet anders. Die sound is mede bedacht door een derde lid van Afro Bros, die normaal een beetje op de achtergrond staat. Die sound is heel catchy, dus Rashid en Giordano zijn nog niet van plan om het los te laten.

"We hebben gemerkt dat het catchy is, dus we zeggen gewoon: uitmelken! We zijn altijd wel op zoek naar een nieuwe sound en we brengen ook gewoon meerdere tracks uit met andere geluidjes. Maar we merken wel dat de huidige sound iedereen pakt, dus waarom niet uitmelken?"

Bekijk hier het hele interview vanaf 17:31.

Ster advertentie
Ster advertentie