Naar homepage
Music

Lange Frans strikt Teun Kuilboer voor videoclip

  1. Newschevron right
  2. Lange Frans strikt Teun Kuilboer voor videoclip
Lange Frans heeft drie bekende acteurs gestrikt voor de videoclip van ‘Zing een liedje voor me’. De videoclip van het nummer, dat deze week een van de XTips is, wordt donderdag opgenomen. In FunX Start verklapt Lange Frans aan Fernando dat acteur Teun Kuilboer een van de rollen in de clip gaat spelen.

In het nummer ‘Zing een liedje voor me’, dat Frans met zanger The Lau opnam, gaat het over drie mensen: tienermoeder Anna, een voetballer Benny wiens carrière vroegtijdig werd beëindigd en soldaat Jeffrey die een oorlogstrauma heeft. Het is een mooi maar zwaar nummer geworden en dat was precies Frans’ bedoeling: “Het nummer is ontvangen zoals ik het heb bedoeld. Het raakt mensen, ik krijg mailtjes van mensen dat ze twee uur hebben zitten janken en het toch weer opzetten.”

Inspiratie
De inspiratie voor de verhalen in het nummer haalde Frans van dichtbij. Het verhaal van Benny de topsporter heeft raakvlakken met het verhaal van zijn partner Danielle. Frans: “Die voetballer zou nog wel wat willen doen, maar kan het niet. Ik zie het zelf ook. Mijn vriendin heeft op hoog niveau paard gereden, maar door blessures kon dat op een gegeven moment niet meer. Dat gevoel snijdt in mensen, dat doet fucking pijn.”

Aankomende donderdag wordt de videoclip voor de single opgenomen in de Amsterdamse club Odeon. De ruimte wordt omgetoverd tot een filmset die Frans bijna nog niet kan bevatten. Voor de clip is hij druk bezig geweest de juiste acteurs te selecteren. Een van de mannelijke rollen, Jeffrey de militair, wordt gespeeld door acteur Teun Kuilboer. Wie er voor de rest meespelen in de clip blijft nog even geheim.

Solo-album
Het langverwachte solo-album van Frans laat nog even op zich wachten. Met de singles ‘Ben mezelf’ en ‘Zing een liedje voor me’ heeft hij de lat hoog gelegd voor zichzelf. En hij begint de druk te voelen. Frans: “Het is toch mijn eerste solo-album dus er mogen geen vullers tussen zitten. Alles moet goed zijn! Die cd komt pas in het voorjaar, dat lukt echt niet meer voor de kerst. Ik heb nu zes stukken die goed zijn, maar daar moeten er minstens acht bij. Die ga ik de komende maanden opnemen.”

Ster advertentie
Ster advertentie