Music

Carry Slee schrijft al haar boeken met een pen

  1. Newschevron right
  2. Carry Slee schrijft al haar boeken met een pen
Carry Slee is de populairste kinderboekenschrijfster van Nederland. Ze heeft al meer dan 50 titels op haar naam staan en de lijst blijft maar groeien, afgelopen maand kwam Carry’s nieuwe boek ‘Dat heb ik weer 4' uit en deze week rondde ze een nieuw project af. In FunX Start vertelt Carry vrijdagochtend aan Fernando dat ze al haar boeken met pen schrijft.

Ik heb een heerlijk pennetje waar ik steeds nieuwe stiftjes in doe en waar ik al mijn hele leven mee schrijf”, vertelt de 61-jarige oma met een grote glimlach. Waar andere schrijvers hun boeken gelijk op de computer tikken, werkt zij het liefst met pen en papier. Carry heeft zeker 2000 velletjes papier in huis omdat ze bang is dat ze zonder komt te zitten en dat zou onhandig zijn: “Ik kan me beter concentreren met die hand op het papier.”

Iedereen die wel eens een boek van Carry in handen heeft gehad, weet dat ze toch netjes getikt zijn. Dat doet ze, tegen haar zin in, ook zelf: “Ik vind het heel vervelend werk, maar het moet toch. Ik kan het niet uitbesteden omdat ik tijdens het schrijven bedenk ‘dat moet eruit, dat moet erin’.”

Het is nu Boekenweek, maar je zal de schrijfster deze week niet snel met een boek op schoot vinden. Sinds ze schrijft, leest ze eigenlijk niet meer: “Vroeger was ik verslaafd aan lezen, ik had toen altijd een boek dat ik las. Sommige boeken vond ik heel mooi, zoals ‘Kruimeltje’ dat heb ik wel dertig keer gelezen. Nu ik schrijver ben, lees ik niet meer. Ik ben bang dat ik het onbewust op sla en zonder dat ik het weet na doe. En als ik eens niet werk, wil ik ook wel eens wat anders doen dan met letters bezig zijn.”

Benieuwd naar welke muziek Carry het liefste luistert of naar wat ze nog meer te vertellen had over haar nieuwe boek Joël en de speelfilm Razend? Het hele interview kan je hier terug luisteren:
{audio}http://download.omroep.nl/funx/blogs/carrysleestart.mp3{/audio}

Ster advertentie
Ster advertentie