Music

Niva brengt de bars en de energie tijdens FunX Talent: Rap

foto: YouTube: FunX Gemist
  1. Newschevron right
  2. Niva brengt de bars en de energie tijdens FunX Talent: Rap

FunX Talent is back! In de eerste FunX Talent: Rap nemen acht aspirerende rappers het tegen elkaar op. Zondag liet de eerste groep alvast zien wat ze in huis hebben: Sebio, Makar, Rich Yorke en NIVA. Hun opdracht? Een eigen track performen. Hoofdjurylid Mani, die je ook kunt kennen als MocroManiac, was weer in the house en werd bijgestaan door gastjuryleden Djezja en Tim Thòt (CTM).

Rich Yorke

Rich Yorke performde als eerste met zijn eigen track Zinvol. De jury was impressed, want hij werd tweede met een 6.5. Mani: "De flow en de beat die hij heeft gekozen was echt on point, het enige minpunt was dat je je woorden af en toe inslikte."

Niva

Niva liet keiharde bars horen op haar eigen track Niet Terug en werd daarmee eerste. "Ik vraag me af wat ga ik doen als het niet lukt, moet ik wachten totdat iemand me van de streets plukt." Haar beats sloegen gelijk aan bij de jury en ze kreeg een 7.5. Mani: "Je bracht gewoon die bars en de energie. Je articuleerde goed en was goed te verstaan. Djezja: "Je bracht in één keer het vlammetje."

Sebio

Sebio performde zijn track TRAP, waarmee hij vierde werd. Hij kreeg een 5.5 en dat lag voor Tim Thòt vooral aan dat hij zijn stem niet goed gebruikt. Tim Thòt: "Je kan hem echt veel meer inzetten en als je daaraan blijft bouwen denk ik dat je een paar hele toffe vibende tracks kunt maken. Je had echt wel een vibe."

Makar

Makar kwam ook met vibes en liet zijn track Slecht horen. Makar vertegenwoordigt België in FunX Talent en eindigde met een 6 op de derde plek. Djezja: "De flow was gewoon goed, maar ik werd er een beetje duizelig van: je ging alle kanten op met je tekst. Maar blijf wel gewoon je ding en zorg voor iets meer inhoud in je tekst."

Jury-oordeel

Check hier het jury-oordeel om te zien wat Mani, Djezja en Tim Thòt nog meer te zeggen hadden over de vier talents.

Volgende week komen Buikje, Jizzle, Ezzie en Shock Elias, hun tracks performen in de FunX -studio. Als je benieuwd bent hoe zij voor de vibes zorgen, luister zondagavond dan naar FunX Talent van 19.00 uur tot 21.00 uur.

Ster advertentie
Ster advertentie