Music

D-Rashid: "Ik heb een trauma overgehouden aan orgelles"

  1. Newschevron right
  2. D-Rashid: "Ik heb een trauma overgehouden aan orgelles"
Dinsdagochtend was de succesvolle DJ D-Rashid samen met zijn broer Mo Sahib te gast in Start. De twee heren zijn niet alleen het brein achter het populaire feest 'Latin Village', maar ook een muzikaal duo met verborgen talenten. D-Rashid onthult in Start: "Bijna niemand weet dit, maar ik heb acht jaar lang op orgel gezeten en ik haatte het uit de grond van mijn hart."

Ellende
D-Rashid werd midden jaren tachtig door zijn moeder naar orgelles gestuurd en nog steeds komen traumatische herinneringen naar boven als hij een orgel ziet of hoort. D-Rashid: "Elke keer als ik naar orgelles ging, liep ik langs een kamer waar mensen keyboard les kregen. Daar leerden ze Billy Jean van Michael Jackson en Hello van Lionel Richie, terwijl ik oud Duitse nummers uit de Middeleeuwen moest spelen. Nog steeds als ik een orgel zie, ben ik er doodziek van." Mo: "En het ergste was dat er geen koptelefoon op kon, dus ons trok je ook mee in de ellende."

Luister hieronder het hele uur terug. Het interview start in de zesde minuut:
{audio}http://download.omroep.nl/funx/blogs/latinvillage.mp3{/audio}

Plaat
De twee broers komen uit een muzikale familie. Hun ouders vonden het dan ook erg belangrijk dat de twee iets met muziek gingen doen. Mo moest er ook aan geloven en werd op blokfluitles gezet. Op de vraag van Fernando waarom de twee niet een plaat samen gaan opnemen, barstten ze in lachen uit. D-Rashid: "Als jullie hem gegarandeerd draaien, dan wil ik hem best maken. Als het een hit wordt, eet ik mijn schoen op."

Voorbeeld
Ondanks alle trauma's is het meer dan goed gekomen met D-Rashid en Mo. Hun Latin Village trekt jaarlijks tienduizenden bezoekers en beleeft aankomend weekend alweer de 7de editie. Toch zien ze zichzelf niet als rolmodel. D-Rashid: "Ik zie mezelf niet als rolmodel, maar we hebben wel van onze moeder geleerd dat wij, ook omdat we allochtonen zijn, ons best moeten doen. Zo van: we zijn naar Nederland gekomen om iets positiefs te doen. Dat is wel iets dat we hebben meegekregen en wat heel belangrijk was."

Multiculti
Volgens hun is de multiculturele samenleving dan ook absoluut niet mislukt. Ze geven hun eigen event als voorbeeld. D-Rashid: "New York wordt als de multiculti stad van de wereld gezien, maar daar mixen ze niet. Hier in Amsterdam zie je dat wel en daarom is Nederland een mooie smeltkroes. Vooral bij Latin Village zie je dat heel goed terugkomen. Mo: "Toen wij ruim 15 jaar geleden begonnen met het organiseren van feesten, stonden jongens met hun jas aan tegen de muur en was er een hoop gezeik. Nu zie je gewoon leuke jongens en meisjes met leuke kleding naar binnenlopen en samen een drankje drinken. Voor mij is het echt gelukt en daar ben ik heel blij om. Ik krijg er echt kippenvel van als ik dat zie."


Ster advertentie
Ster advertentie