Music

Amy Winehouse overleden door alcoholvergiftiging

  1. Newschevron right
  2. Amy Winehouse overleden door alcoholvergiftiging
Amy Winehouse is op 23 juli overleden door een alcoholvergiftiging. Lijkschouwer Suzanne Greenway zegt dat de zangeres in coma is geraakt door een grote hoeveelheid aan alcohol. Er gingen geruchten dat het een combinatie met drugs was, maar daar is geen spoor van aangetroffen in Amy's lichaam. Ook waren haar vitale organen gezond.

Het is inmiddels drie maanden geleden dat Amy Winehouse dood aangetroffen werd in haar Londense huis. Ze vonden haar levenloze lichaam met drie lege flessen wodka ernaast. De zangeres was drie weken daarvoor gestopt met drinken. "Ze had 416 milligram alcohol per deciliter bloed en het effect van zo'n potentieel fatale dosis was haar plotselinge en onverwachte dood," aldus de lijkschouwer. Dat is meer dan vijf keer de toegestane hoeveelheid alcohol voor Britse automobilisten.

Ter nagedachtenis aan Amy Winehouse is 14 september, op de dag dat haar 28ste verjaardag had moeten zijn, de videoclip van Body and Soul uitgebracht. De clip bevat de laatste studiobeelden waarop Amy te zien is met Tony Bennett. Ze namen het nummer samen op in de beroemde Londense Abbey Road Studios.

Ster advertentie
Ster advertentie