Music

Zuid-Koreaanse groep JYJ debuteert met 'In Heaven'

  1. Newschevron right
  2. Zuid-Koreaanse groep JYJ debuteert met 'In Heaven'
De Zuid-Koreaanse groep JYJ debuteert op FunX.fm met de lovesong 'In Heaven'. Het is de eerste track van het album waar ze momenteel de laatste hand aan leggen. Over populariteit mogen Jaejoong, Yoochun en Junsu overigens niet klagen. Het album is op de eerste dag dat de cd gereserveerd kon worden, al 300.000 keer besteld.



Wurgcontract

Het Zuid-Koreaanse trio vormde een aantal jaren geleden, samen met een andere zanger, de groep TVXQ. Ze besloten een punt achter het TVXQ avontuur te zetten, omdat het contract slecht voor hun toekomst was. JYJ heeft een slepende strijd gevoerd tegen hun oude platenmaatschappij SM Entertainment, omdat ze vast zaten aan een wurgcontract van maar liefst dertien jaar. Begin 2010 wonnen ze de rechtszaak.



Warner Music Asia

JYJ tekende vervolgens bij Avex Entertainment waar de albums ook als warme broodjes over de toonbank gingen. Toch raakten ze hier ook weer verwikkeld in een rechtszaak. Door een contractuele ruzie tussen de platenmaatschappij en het management van JYJ, werden de mannen geweerd op tv. Het werd een tiental Koreaanse muziekzenders verboden om hun videoclips te draaien, totdat JYJ eind eind december 2010 als winnaar uit de rechtszaak kwam. Sindsdien staan ze onder contract bij Warner Music Asia. Hier brachten ze het album 'The Beginning' uit, waarop onder andere Kanye West met ze samenwerkt op de single Ayyy Girl.

Het trio is inmiddels twee wereldtours verder. De groepsleden ronden langzaam maar zeker de solo-carrières af, terwijl ze de laatste hand leggen aan het gloednieuwe album. De eerste JYJ single daarvan is 'In Heaven'.

Ster advertentie
Ster advertentie