Music

Nicki Minaj over haar aankomende album: "Het wordt iconisch"

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Nicki Minaj over haar aankomende album: "Het wordt iconisch"

Nicki Minaj is hard aan het werken aan haar vierde studio-album. Ze teased vaak genoeg naar dit album, maar heeft nog steeds geen informatie over een releasedatum, titel of samenwerkingen gegeven. In een uitgebreid interview met New York Times' T-Magazine geeft de 34-jarige artiest eindelijk wat meer details over haar aankomende project.

Hard werken

De afgelopen tijd heeft Nicki Minaj veel dagen doorgebracht in de studio. Op het moment dat ze het interview geeft, heeft ze net een paar nachten doorgewerkt in de studio. Ze zat in een goede schrijfsessie en was enthousiast over de dingen die ze had opgenomen.

gelukkig

Het heeft lang geduurd om op dat punt te komen, vertelt Nicki. Maar ze weet nu eindelijk hoe het album moet gaan klinken: "Het album gaat over dat alles in mijn leven nu samenkomt en dat ik oprecht gelukkig ben. Het voelt bijna als een feestje." Volgens Nicki kent ze zichzelf nu beter en houdt ze van zichzelf.

"Het album wordt iconisch."

The pinkprint

Die zelfverzekerdheid had ze nog niet toen ze haar laatste album The Pinkprint in 2014 uitbracht. Dat album voelde voor de artiest toen meer als een soort dagboek waarin ze hoofdstukken afsloot: "Toen wist ik niet of ik blij of verdrietig was om nieuwe hoofdstukken te beginnen."

Zelfvertrouwen

Hoe Nicki Minaj eindelijk dit zelfvertrouwen heeft gekregen? Door in haar eigen talent te geloven. Ze vertelt dat ze soms echt wel eens wakker wordt met de gedachte dat ze niet goed genoeg is. Maar dan gelooft ze weer in haar vermogen om dingen te kunnen doorstaan die de 'normale vrouw' misschien niet aan zou kunnen. Ze bedoelt hiermee dat ze in het begin van haar carrière zoveel dingen tegen haar had: "Omdat ik zwart, een vrouw en een vrouwelijke MC ben. (...) Ik moest mezelf honderd keer bewijzen."

Lees hier het volledige interview.

Ster advertentie
Ster advertentie