Music

VIDEO: Ed Sheeran redt Liberiaanse straatkinderen

  1. Newschevron right
  2. VIDEO: Ed Sheeran redt Liberiaanse straatkinderen

De meeste kinderen dromen dat ze voetballer of popster worden, maar JD voelde altijd meer voor het presidentschap. Helaas werd het straatkindje uit Liberia iedere ochtend weer geconfronteerd met de waarheid: ontwaken op straat en blij zijn dat je die nacht niet verkracht bent.

Shape of Ed's heart

Ed Sheeran heeft ervoor gezorgd dat JD niet meer bang hoeft te zijn om verkracht of geslagen te worden en tegenwoordig zelfs rustig kan slapen. De Shape of You-zanger ontmoette JD en zijn vijf vrienden tijdens een reis door de sloppenwijken van Liberia voor een liefdadigheidsorganisatie. De jongens vertelden hem hoe ze dagelijks een beker water en een stukje brood deelden en in de buurt van een bootje sliepen zonder dak boven hun hoofd. Het verhaal van de jongens greep Ed aan en hij deed er alles aan om ze te helpen. In de video van liefdadigheidsorganisatie Comic Relief hoor je zelfs hoe hij het land niet wil verlaten voordat de jongens gered zijn.

Helpen

"Het voelt echt niet goed om ze te verlaten. Het enige dat we kunnen doen is ze helpen en dat moeten we ook doen," zegt Ed Sheeran in de video. "Kan ik iemand betalen om ze in een huis te zetten totdat ze naar een school kunnen? Het maakt mij niet uit wat het kost, maar kunnen we hem en zijn vijf vrienden in een huis zetten waar een volwassene zich kan ontfermen over de jongens? Ik denk niet dat we weg kunnen, zonder dit te regelen."

JD is veilig

JD en zijn vrienden blijken inmiddels te zijn gered door de hulp van Ed Sheeran. De liefdadigheidsorganisatie heeft bevestigd dat JD en zijn vrienden nu veilig zijn. Toch blijven er nog veel kinderen over die geen veilige slaapplaats hebben.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie