Music

Karsu wil spelen voor Syrische vluchtelingen

  1. Newschevron right
  2. Karsu wil spelen voor Syrische vluchtelingen
Karsu Dönmez tourde al door Indonesie en de Verenigde Staten, maar nu zijn Nederland en Turkije aan de beurt. Samen met het Ricciotti ensemble speelt ze haar sweet jazzmusic de komende tijd op Hollandse pleinen, grasvelden, gevangenissen en revalidatiecentra. Zo stonden ze zondagavond te flashmobben op een plein in Utrecht met het straatsymfonieorkest. "Mensen die wisten niet wat ze meemaakten. Toeristen werden helemaal gek. Iedereen stond op een gegeven moment te Twitteren en Facebooken," aldus Karsu vanochtend in Start.

Ricciotti alla Turca voor Syriërs

Ricciotti alla Turca, zoals de tour heet, maakt deel uit van NLTR400, de viering van 400 jaar handelsbetrekkingen tussen Nederland en Turkije. Karsu en Ricciotti spelen zes keer een uur of anderhalf uur op de plekken die ze aankondigen op hun websites. Over anderhalve week vliegen ze naar Turkije waar heel wat plaatsen worden opgevrolijkt met hun concerten. "En we hopen nog naar de Syrische vluchtelingenkampen te gaan, om daar te spelen en mensen te supporten."

Achternaam

Het nieuwe album van Karsu staat gepland voor oktober, maar in tegenstelling tot het eerste album is haar achternaam verdwenen. De artiestennaam Karsu Dönmez is teruggebracht tot Karsu, maar waarom? Volgens Karsu klinkt het sneller en is het makkelijk te onthouden. "Ik word volwassener, dus laat die achternaam maar zitten."

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F56158796&show_artwork=true"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie