Music

Oneblood voor Suriname

  1. Newschevron right
  2. Oneblood voor Suriname
FunX staat op 25 november stil bij de Surinaamse onafhankelijkheid. Het is dan precies 32 jaar geleden dat het land op eigen benen staat. Vorig jaar liet FunX voor deze gelegenheid Rotterdamse rapper U-niq in het Sranang Tongo spitten. Dit jaar is er een ander samenwerkingsproject in gang gezet. Oneblood spit mee in het Nederlands en het Sranang Tongo! Het nummer Sranang Man van de in Suriname wonende Jah Prince wordt door dj Idriss in de remix gegooid. Music Director Melvin Toemin kwam met enkele ideeën voor de te gebruiken samples.

Oneblood, bestaande uit de Amsterdamse broers Lucky en Thugga, heeft zich over het thema srefidensi (onafhankelijkheid) gebogen. Lucky ken je uiteraard nog van zijn featering op de XChart nummer 1 hit Ni Nachleh (van Imran Khan) en als Oneblood scoorden zij hun eigen nummer 1 hit met Pokoe Na Mi Lobie.

De srefidensi remix hoor je binnenkort op FunX, maar in de tussentijd kan je ook luisteren naar materiaal van hun binnenkort te verschijnen mixtape.

Beluister Voel Me Lekker van Oneblood hier.

{wmaremote}http://cgi.omroep.nl/cgi-bin/streams?/funx/on_demand/alle_edities/muziek/FunX_Oneblood_Voel_Me_Lekker.wma{/wmaremote}
Ster advertentie
Ster advertentie