Music

Marion 'Suge' Knight opgepakt

  1. Newschevron right
  2. Marion 'Suge' Knight opgepakt
Oprichter van het bankroet verklaarde Death Row Records, Marion 'Suge' Knight, is woensdag gearresteerd voor mishandeling en drugsbezit. Suge werd opgepakt in Las Vegas waar de politie hem aantrof terwijl hij met een mes zwaaide naar zijn vriendin. Hij heeft haar volgens een woordvoerder van de politie niet gestoken.

Hij bleek ook in het bezit te zijn van XTC en de zware pijnstiller Hydrocon. De identiteit van de mishandelde vrouw is door de politie niet onthuld. Volgens agenten raakten de twee in een ruzie verwikkeld in de auto van 43-jarige Knight, waarna die zijn vriendin een stomp tegen haar hoofd zou hebben gegeven.

De vrouw zou de auto tot stilstand hebben gebracht door aan het stuur te trekken en vervolgens de benen hebben genomen. Na een achtervolging zou Knight haar staande hebben gehouden.

Suge is geen lieverdje. Zo werd hij in 1992 veroordeeld voor mishandeling en kreeg hij een proeftijd. In 1996 moest hij voor vijf jaar de cel in wegens het schenden van de voorwaarden van die proeftijd. In 2003 keerde hij terug achter de tralies nadat hij een parkeerwacht bij een nachtclub in Hollywood sloeg. In 2005 raakte hij gewond bij een schietpartij in een nachtclub in Miami. Knight was in 1996 bij Tupac Shakur toen hij werd neergeschoten in Las Vegas. De rapper, die onder contract stond bij Knight, overleed zes dagen later.

Met Death Row Records verkocht Knight in de vroege jaren negentig tientallen miljoenen albums van rappers als Tupac Shakur, Dr. Dre en Snoop Dogg. De platenmaatschappij werd in 2006 bankroet verklaard en twee maanden geleden verkocht voor ruim zestien miljoen euro. Knight heeft inmiddels een nieuwe platenmaatschappij opgericht, Blackball Records.

{youtube}EZQoxwbZg0o{/youtube}

Bron
Ster advertentie
Ster advertentie