Music

Winnende Azerbeidzjanen Ell & Nikki: duo of solo?

  1. Newschevron right
  2. Winnende Azerbeidzjanen Ell & Nikki: duo of solo?
Ell & Nikki zetten het succesverhaal van Azerbeidzjan voort met de eerste plaats op het Eurovisie Songfestival. Toch is het best opvallend voor twee solo-artiesten die speciaal voor het Songfestival bij elkaar zijn gebracht.

Azerbeidzjan doet pas drie jaar mee aan het Songfestival en scoorde sindsdien steeds top 10 noteringen. Tot nu toe werd het land achtste, derde en vijfde. Met 'Running Scared' halen Ell & Nikki het Eurovisie Songfestival voor het eerst naar Azerbeidzjan.Duo/solo

Wat maar weinig mensen weten is dat de Azerbeidzjaanse zanger Ell en zangeres Nikki, beide solo-artiesten zijn. Dat ze als duo naar het Eurovisie Songfestival gingen, kwam door de selectiecommissie. De Azeri's konden niet kiezen tussen beide artiesten. Hierdoor besloten ze om Ell & Nikki als duo naar de zangwedstrijd te sturen.

De samenwerking bleek een groot succes. Na de eerste plaats op Eurovision hebben Ell & Nikki daarom besloten om samen een album uit te brengen. Ook heeft het tweetal plannen om Running Scared in het Duits, Frans en Spaans op te nemen.

President Alijev

Het vooruitzicht voor het volgende Eurovisie Songfestival is volgens velen prachtig. President Alijev is een groot liefhebber van internationale aandacht. Met 120 miljoen kijkers aan de buis gekluisterd, wordt verwacht dat hij vele olie-miljoenen gaat investeren in de aankleding van het liedjesfestijn.

Armenië

De winst van Azerbeidzjan heeft waarschijnlijk ook een negatief gevolg. De Azeri's hebben al jaren ruzie met hun Armeense buren. Hierdoor wordt verwacht dat Armenië 2012 zal overslaan. Zanger Ell denkt hier anders over. "Het Songfestival gaat niet over dit soort zaken. Muziek gaat over grenzen heen en cultuur is er juist om mensen samen te brengen."

Ster advertentie
Ster advertentie