Music

Jay-Z's controversiële clip Family Feud is nu voor iedereen te zien

  1. Newschevron right
  2. Jay-Z's controversiële clip Family Feud is nu voor iedereen te zien

Jay-Z dropte vorig jaar zijn spectaculaire album 4:44, dat inmiddels ook genomineerd is voor een Grammy voor Album of the Year. De rapper dropt van elke track op dit album een video. Na The Story of OJ en Moonlight releaste hij op de laatste dag van 2017 de video van Family Feud. Deze was eerst exclusief te zien op zijn eigen streamingdienst Tidal, maar is vanaf nu ook op YouTube te bekijken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

family feud

De video begint met een blik in de toekomst. Een broer en zus vechten voor de titel als troonopvolger. Wanneer de zus haar eigen broer vermoordt, krijgen we te zien wat er aan deze ruzie vooraf is gegaan. In 2148 en 2096 vochten de familieleden tegen oorlogen en beschermden ze de wetten. En in 2050 is de nu nog jonge Blue Ivy één van de grondleggers van (het nieuwe) Amerika. Zij gooit de wet compleet om en brengt mensen bij elkaar. Onder andere acteurs Omari Hardwick, Michael B. Jordan en Niecy Nash hebben een gastrol in de video. Maar natuurlijk konden Beyoncé en Blue Ivy ook niet missen.

kritiek

Hoewel de video goede recensies krijgt, is in ieder geval de Catholic League er niet blij mee. Family Feud is geschoten in een katholieke kerk, wat niet goed viel bij de organisatie. Zij zien liever niet dat muziek van Jay-Z geassocieerd wordt met de kerk, omdat zij geloven dat zijn teksten racistisch en zelfs anti-zwart zijn.

Ster advertentie
Ster advertentie