Music

J. Cole's dropt track die ontstond door 'J. Cole type beat' zoekterm

foto: YouTube: J. Cole
  1. Newschevron right
  2. J. Cole's dropt track die ontstond door 'J. Cole type beat' zoekterm

J. Cole heeft uit het niets een nieuwe track gedropt en de manier waarop is wel erg bijzonder. De rapper zocht door gebrek aan inspiratie op YouTube met de zoekterm 'J. Cole type beat', schreef een nummer en stuurde het vervolgens naar de producer. "Dit zou op jouw kanaal moeten staan", stuurde hij in een DM.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

DM

De maker van de beat heet Bvtman, een relatief onbekende producer uit New York. De cover van de track is een screenshot van de DM die Cole naar de producer stuurde. "Dit nummer zou op jouw kanaal moeten staan en dienen als bedankje aan jou en elke producer die aan het creëeren is en hun werk deelt met de wereld", schrijft Cole, die vervolgens benadrukt dat er een miljoen artiesten zijn die elke dag op YouTube dit soort beats zoeken op zoek naar inspiratie.

J. cole type beat

"Op een dag dat ik weinig motivatie had, was ik op zoek naar iets, wat dan ook, om me te inspireren", zegt Cole over het ontstaan van het nummer. "Uit nieuwsgierigheid typte ik 'J. Cole type beat' in en die van jou was de eerste die ik zag. Ik drukte op play, concentreerde me en schreef dit." Volgens J. Cole zou zo'n nummer normaal gesproken ergens worden bewaard en nooit gebruikt, maar de artiest wil niet meer op zo'n manier met muziek omgaan, dus stuurde hij het nummer op.

De track, genaamd procrastination (broke), heeft binnen een dag al meer dan een half miljoen views op YouTube. Beluister het hele nummer hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie