Music

VIDEO: Shakira - Waka Waka (This Time for Africa)

  1. Newschevron right
  2. VIDEO: Shakira - Waka Waka (This Time for Africa)
In de week dat het WK in Zuid-Afrika van start gaat, komt de clip van Shakira's officiële WK nummer Waka Waka (This Time For Africa) uit. Vlak voor het wereldkampioenschap kunnen we genieten van vrolijke dansende mensen uit alle windstreken. De video laat zien hoe het voelt om te winnen, maar ook hoeveel pijn een nederlaag kan doen.

Topvoetballers
In de Waka Waka video zitten beelden verwerkt van oude WK-wedstrijden. Daarnaast maakt ook de nieuwe generatie topvoetballers hun opwachting in de clip. Zo vind je de vier supersterren van Barcelona: Argentijn Lionel Messi, Braziliaan Dani Alves, Mexicaan Rafael Marquez en Spanjaard Gerard Pique. De enige Afrikaan is de Kameroense keeper Carlos Kameni van de Spaanse voetbalclub Espanyol.

Op de vraag waar Waka Waka over gaat zei Shakira onlangs het volgende: "Het wereldkampioenschap is een wonder dat de hele wereld opwindt. Het verenigt ieder land, ras en religie met dezelfde passie. Het is een evenement dat iedereen met elkaar verbindt. Daar gaat Waka Waka over."Vandaag moest de gehele Duitse selectie in het vliegtuig wachten op Shakira. De Colombiaanse zangeres vloog via Frankfurt naar Zuid-Afrika, maar haar vliegtuig uit Madrid had vertraging. Toen ze uiteindelijk in het vliegtuig naar Johannesburg zat, wenste ze de Duitse selectie via de boordmicrofoon succes op het WK. Ze Twitterde nog wel een foto:

Ster advertentie
Ster advertentie