Music

Brace: "Ik had geen vertrouwen in mezelf, laat staan in anderen"

  1. Newschevron right
  2. Brace: "Ik had geen vertrouwen in mezelf, laat staan in anderen"
Brace is terug van weggeweest. De zanger werd in 2004 bekend met singles als Moppie en Ik ben je zat. Hij had hits, was een Bekende Nederlander en niets kon Brace nog tegenhouden. Toch ging het mis en de zanger belandde een jaar achter de tralies. Nu is hij terug met een platendeal en nieuwe muziek. Dinsdagochtend schoof hij aan bij Fernando in Start en vertelde zijn verhaal...

Vorige week bracht SPEC Entertainment het nieuws naar buiten dat Brace was getekend. Het label van Ali B is geen onbekende voor Brace. Het duo had zeven jaar geleden een succesvolle periode vol met hits en optredens. Een hereniging van twee oude vrienden en dat voelt goed voor Brace: "Het voelt heerlijk en ik word echt goed ontvangen. Het is eigenlijk allemaal familie. Het is voor mij echt belangrijk. Ze steken veel tijd in me en ik ga veel naar de studio."

Summertime

Het eerste wapenfeit van Ali B en Brace is het nummer 'Summertime'. Een zomersingle waarvan de videoclip inmiddels is opgenomen en binnenkort uitkomt. Brace: "De track is ontstaan in de studio. Ik hoorde dat Gio de zangmelodie heeft verzonnen, dat vind ik echt heel dope. Ik heb 'm ingezongen en de vibe was gelijk aan." Het was een tijdje geleden dat beide artiesten samen met elkaar in de studio zaten. Brace: "Het verschil tussen de Ali B van toen en nu is dat Ali heel focus is. Hij schrijft snel, is ontopic en speelt met flows alsof het speelgoed is. Dat inspireert me."

Drank en drugs

Brace heeft geleerd van zijn periode in de cel en staat weer positief in het leven. Momenteel loopt er nog wel een zaak: "Ik ben het niet eens met de straf die ik heb gehad dus we zijn in hoger beroep gegaan. De officier van justitie is het er daar niet mee eens dus die is ook in hoger beroep gegaan. De uitspraak is augustus." Had hij deze periode kunnen voorkomen door eerder met Ali in zee te gaan? Volgens Brace was hij er toen nog niet klaar voor: "Nu ben ik echt iemand om ervoor te gang. Ik had geen vertrouwen in mezelf, laat staan in anderen." Opvallend, voor iemand die toen enorm succesvol was. De zanger heeft er wel een verklaring voor: "Ik rookte heel veel jointjes en dronk veel. Ik was niet goed voor mezelf en probeerde mezelf alleen maar vol te stoppen met negativiteit."

Op Volle Toeren

De zanger onderbreekt het serieuze gesprek over zijn verleden met een nieuwtje waar hij erg enthousiast over is. Brace heeft namelijk een nummer opgenomen met de Nederlandse zangeres Imca Marina. De zanger heeft net opnames achter de rug voor het nieuwe nieuwe seizoen van Ali B op Volle Toeren. Voor het tv-programma van Ali B heeft hij een remix gemaakt van Imca's nummer Viva España uit 1972. De zangeres heeft op haar beurt een nieuwe versie gemaakt van Vraag jezelf eens af. Brace: "Toen ik haar zag dacht ik hey dit is die mevrouw van de tv, haha!". Het resultaat mag er volgens Brace wezen: Ik heb een hele dope track gemaakt. Dat Imca mijn track remixt is groots!"

Luister het eerste deel van het interview met Brace:
{audio}http://download.omroep.nl/funx/start/Brace-Start.mp3{/audio}

Luister Summertime, de nieuwe single van Ali B en Brace:

{audio}http://download.omroep.nl/funx/muziek/Ali_B_Brace-Summertime.mp3{/audio}

Ster advertentie
Ster advertentie