Music

Hiphop is goed voor je mentale en emotionele gezondheid

  1. Newschevron right
  2. Hiphop is goed voor je mentale en emotionele gezondheid
Je hebt nu een goede reden om lekker van hiphop te genieten zonder dat je ouders of andere bemoeials hier vervelende opmerkingen over maken. Volgens een onderzoek van de universiteit van Cambridge kan hiphop onder andere depressiviteit verhelpen en je hersenen positief stimuleren.

Discussie
Volgens dokteren Akeem Sule en Becky Inkster is hiphop het perfecte middel om een discussie op gang te brengen en jezelf te uiten. "Er komt veel hiphop uit gebieden waar het economisch en sociaal niet lekker loopt. Daarom is het onvermijdbaar dat in de lyrics onderwerpen als armoede, criminaliteit en drugs ter sprake komen," vertelt Akeem in een medisch blad.

Probleem & oplossing
In deze lyrics worden volgens hem niet alleen vaak problemen aangekaart, maar komt er ook een oplossing in voor. "Hierin beschrijven ze waar ze graag willen zijn, de auto's die ze willen bezitten en de modellen waar ze mee op een date willen gaan," voegt hij er nog aan toe. Hij denkt dat depressieve patiënten die in hiphop muziek geïnteresseerd zijn, aangemoedigd worden om een positiever beeld van zichzelf, hun situatie en toekomst te creëren.

Notorious B.I.G.
Voor dit onderzoek is onder andere het nummer Juicy van Biggie uit 1994 gebruikt. Vind jij dat Notorious B.I.G. ook recht heeft op een plekje in de FunX DiXte 1000? Selecteer dan nu jouw favoriete Biggie tracks hier!

Ster advertentie
Ster advertentie