Music

Classic: Nasty - Een Moment Zonder Jou

  1. Newschevron right
  2. Classic: Nasty - Een Moment Zonder Jou
In 1996 was het een grote hit: Een Moment Zonder Jou van de Amsterdamse MC Nasty. De track stond weken lang in de Top 40 en behaalde uiteindelijk de vierde positie. Het was de enige grote hit van Nasty. Daarna hebben we niet veel meer van Bianc Boyd, wat haar echte naam is, gehoord.


Nasty - Een Moment Zonder Jou


2Static
Nasty begon eind jaren '80 met rappen. In 1988 werd ze eerste in de klasse Dutch Female Rapper tijdens de Nederlandse Kampioenschappen Rappen. Snel daarna begon ze samen met producent Martin Boer de groep 2Static. Samen scoorden ze enkele club hits waaronder Boy I'll House You. Naast haar werk voor 2Static scheef Nasty samen met Nicman ook liedjes voor andere danceprojecten.

2Static - Boy I'll House You


Solo
Nasty's eerste solo single Give It Up verscheen in 1992. Het werd een bescheiden hit, evenals haar tweede single All I Wanna Do uit 1996.

Nasty - Give It Up


Hit
Op aanraden van haar publisher schreef Nasty vervolgens een Nederlandstalig nummer: Een Moment Zonder Jou. Het nummer was oorspronkelijk bedoeld voor Ruth Jacott maar haalde uiteindelijk het album niet. Nasty besloot daarom de track zelf uit te brengen. Het werd een grote hit in 1996.

Debuutalbum
In 1997 bracht Nasty haar Nederlandstalige debuutalbum Kleurenblind uit. De cd was geproduceerd door de mannen van Sat-R-Day. Ze bracht de singles Stapelgek Op Jou en Jij & Ik uit. Echt grote hits werden het niet. Sindsdien is het stil rondom Nasty.

Deze en nog veel meer old skool hits hoor je elke dag in ClassX van 10.00 tot 13.00 uur
Ster advertentie
Ster advertentie