Music

Chris Brown gebruikt Michael Jackson's Human Nature

  1. Newschevron right
  2. Chris Brown gebruikt Michael Jackson's Human Nature
Chris Brown lanceerde vanochtend de videoclip van She Ain't You. Hij draagt de videoclip op aan zijn grote inspiratiebron Michael Jackson.

De video van She Ain't You is een ode aan de King of Pop. Chris Brown danst als zijn idool en er is gebruik gemaakt van een sample uit Michael Jackson's Human Nature. Sommigen kennen de sample van het nummer Right Here van SWV, maar ook daarin is een sample verwerkt van Michael's track.

Critici

Na de release van het F.A.M.E. album van Chris Brown bleek al snel dat critici She Ain't You het meest interessante nummer van de cd vonden. Covers en samples waar de naam van Michael Jackson bij betrokken zijn, worden vaak met de grond gelijk gemaakt, maar Chris Brown ontsprong de dans. Zo roemt Joanne Dorken van MTV UK het jaren '80 gevoel dat direct bij het nummer opkomt. Sarah Rodman van The Boston Globe prijst de totaal schaamteloze en compleet effectieve sample uit Michael Jackson's Human Nature.

Wat vind jij van nummers waarin samples van oude nummers zijn verwerkt? Moeten artiesten klassiekers met rust laten of krijgen zangers als Chris Brown vrij baan van jou?

Chris Brown - She Ain't You
Ster advertentie
Ster advertentie