Music

Sabrina Starke nummer één XChart Top 100!

  1. Newschevron right
  2. Sabrina Starke nummer één XChart Top 100!
De Rotterdamse Sabrina Starke beleefde in 2008 het beste jaar uit haar jonge carrière. Met haar hitsingle 'Do For Love' stond ze wekenlang in de XChart en kon niemand in Nederland meer om haar heen. Als je daarbij het aantal stemmen telt dat Sabrina heeft gehad, dan is ze de onbetwiste nummer één van de XChart Top 100!

Het FunX kroontje gaat dit jaar naar koningin Sabrina Starke!

Het begon voor Sabrina jaren geleden in een reggaeband, maar in 2005 besloot ze solo te gaan. Dit bleek een goede switch te zijn van de zangeres, want in 2006 won ze de zogenaamde Talent Night. Een prijs die haar tot in het legendarische Apollo Theater in New York bracht. Op die plek stonden in het verleden alle groten der soul & jazz, van Billie Holiday tot Sam Cooke en James Brown.

In december 2006 werd Sabrina Starke tweede bij de Grote Prijs van Nederland in de singer/songwriter categorie. Verder was de zangeres live te zien en te horen op o.a. North Sea Jazz Around Town, Uitmarkt, Crimejazz, Rotterdamse zomerfestivals, Noorderslag, Metropolis en nog vele andere plekken.


#1 XChart Top 100: Sabrina Starke - Do For Love

{youtube}4CwR8h6zKbU{/youtube}
Ster advertentie
Ster advertentie