Music

Fat Joe: ''Eigenlijk zou Lean Back een meisjesachtige track worden.''

  1. Newschevron right
  2. Fat Joe: ''Eigenlijk zou Lean Back een meisjesachtige track worden.''

''We just pull up our pants and do the rockaway, now lean back!'' Iedereen boven de twintig kan zich vast nog de bizarre achterwaartse move herinneren die onlosmakelijk is verbonden met 'Lean Back'. Maar hoe kwam die track eigenlijk tot stand? FunX-dj Fernando is op dit moment in Amerika en sprak met de maker van de grote hit: Fat Joe.

Girl Record

De beat werd gemaakt door Scott Storch, maar zelf had Fat Joe niet verwacht dat het zo'n zware track zou worden. Voor die tijd was 'What's Luv?' zijn grootste hit en die was natuurlijk speciaal voor de meisjes. In eerste instantie had Fat Joe ook voor Lean Back een girl record in gedachten.

''Het was de enige beat waarbij ik bang was om er op te schrijven. Ik heb er een maand naar geluisterd voor ik eraan begon.''

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

PUerto Rico

Fat Joe vertelt ook over zijn ontmoeting met Big Pun, waaruit later de track 'Still Not a Player' ontstond. Fat Joe was één van de weinige Puerto Ricaanse rappers, totdat Big Pun ineens opdook: ''En toen kwam er ineens een nog dikkere Puerto Ricaan in de hood.'' Het nummer dat ze samen maakten werd een groot succes en de hele muziekwereld stond plots voor hun in de rij.

''Eén track en de hele indrustrie stond in onze lobby. Ze wilden zelfs weten of we Puerto Ricaanse neven hadden. Ze wilden ze allemaal tekenen! Die track heeft ons gemaakt. Rest in Peace, Big Pun.''

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Grammy's

Fernando sprak eerder al met Fat Joe in de FunX Studio op Appelsap, waarin hij vertelde dat hij binnenkort ruimte wilde maken voor jongere talenten. Toch kreeg hij in die tijd nog een hele grote hit met 'All The Way Up'. Op die track is naast Fat Joe ook Remy Ma te horen. Zij werd twee keer genomineerd voor een Grammy, namelijk voor 'Best Rap Performance' en 'Best Rap Song'. Afgelopen zondag vonden de 59e Grammy Awards plaats, maar Remy viel helaas niet in de prijzen.

Mocht je de Grammy's gemist hebben, check hier het overzicht van de allerbeste optredens!

Ster advertentie
Ster advertentie