Music

UPDATE: Reebok ontbindt contract Rick Ross

  1. Newschevron right
  2. UPDATE: Reebok ontbindt contract Rick Ross
Aanhangers van UltraViolet, een groep die strijdt tegen seksisme, hebben het afgelopen weekend geprotesteerd voor het kantoor van Reebok in New York. 72.000 mensen hebben de petitie van UltraViolet ondertekend. Ze willen dat het Britse kledingmerk hun verbintenis met Rick Ross verbreekt.

De rapper zorgde onlangs voor opschudding met zijn 'date rape' songtekst op het nummer U.O.E.N.O. Ross vertelt hierin hoe hij drugs in het drankje van een vrouw doet zonder dat ze het weet. Vervolgens heeft hij seks met haar en ze kan zich daar de volgende dag niks meer kan herinneren.TV zenders als CNN, Fox en ABC hebben het verhaal ook opgepakt. Rick Ross heeft op Twitter zijn verontschuldiging aangeboden en ook tijdens een radioshow verteld dat het nummer niet over verkrachting gaat. Dit is bij verschillende mensen in het verkeerde keelgat geschoten. Zo vond onder meer Talib Kweli de spijtbetuiging van Ross niet oprecht. Reebok heeft tot nu toe niet gereageerd.

UPDATE:
Reebok heeft gisteravond eindelijk gereageerd op de toestand met de volgende verklaring: "Onze partners moeten aan hoge eisen voldoen en we verwachten dat ze dit naleven. Helaas heeft Rick Ross zich hier niet aan gehouden. Ondanks dat we geloven dat Rick Ross aanranding niet aanmoedigt, zijn we erg teleurgesteld dat hij niet laat zien dat dit een ernstige zaak is of dat hij enigszins spijt betuigt."

{source}
<iframe id="kaltura_player_1365761136" height="320" width="550" style="border: 0px solid #ffffff;" src="http://cdnapi.kaltura.com/index.php/kwidget/wid/1_bv7xqw7q/uiconf_id/6740162/st_cache/21994?referer=http://www.tmz.com/videos/0_t1lkem8r&amp;">Unfortunately your browser does not support IFrames.</iframe>
{/source}

Protest


Rocko ft. Rick Ross & Future - U.O.E.N.O
Rick Ross geeft uitleg over songtekst
Ster advertentie
Ster advertentie