Music

YStijd: Geïnspireerd of gestolen?

  1. Newschevron right
  2. YStijd: Geïnspireerd of gestolen?
YS, Ystijd, de jonge rapper wordt op Twitter aanbeden, maar door GeenStijl een hoax genoemd. De beelden van neppe Ys-tatoeages en geruchten over neppe (gekochte) Twitter-volgers ken je onderhand wel, maar nu is er weer nieuw bewijsmateriaal boven komen drijven.

Gejat?

Bij FunX vertelde YS dat hij onder andere een producer uit Marokko heeft die voor hem produceert. Wat opvalt is dat die producer zijn creativiteit uit andere tracks haalt. 'Uhh Uhh' is de track waarmee YS momenteel succesvol is, maar rapper Lil Scrappy kent die track als zijn eigen Swoop Swoop. Wat te denken van de track Y-Game, ook wel bekend als Nothin You Say van Snowgoons. Tot slot hebben we ook de YS song 'Ze Weten Niet' voor je, beter bekend als 26 Inches van Bloodraw.

Inspiratie

YS schrijft op Twitter dat hij de inspiratie voor zijn eigen tracks inderdaad ook uit andermans nummers haalt. Stelen kan je het volgens de rapper niet noemen: "Stelen = als je teksten steelt", zegt hij op Twitter. YS neemt Dio's single 'Dansen In Jou' als voorbeeld. Dat is volgens de Nijmegenaar geïnspireerd door Tighten Up van The Black Keys. Ben jij het met YS eens dat inspiratie uit andermans werk opdoen, geen jatten is? Of zit hij er volledig naast?

YS - Uhh Uhh Lil Scrappy - Swoop Swoop
{source}
<iframe width="270" height="152" src="http://www.youtube.com/embed/LJYl5s2Fb-8" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
{/source}
{source}
<iframe width="270" height="152" src="http://www.youtube.com/embed/2P6USfqe3ZE" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
{/source}

Ster advertentie
Ster advertentie