Music

Twee 'albums' Beyonce gedropt en weer verwijderd

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Twee 'albums' Beyonce gedropt en weer verwijderd

Fans van Beyonce werden vannacht helemaal gek, toen er opeens een aantal nummers werd uitgebracht onder de naam 'Queen Carter'. Maar hoewel Beyonce natuurlijk bekendstaat om haar verrassingsreleases, lijkt dit om een foutje te gaan.

Queen carter

Het gaat volgens Vibe om een 10-delig project met de titel Have Your Way, dat donderdag opeens verscheen op Apple Music en Spotify onder de naam Queen Carter. Ook een tweede album met de naam Back Up werd daar geplaatst.

Het bleek te gaan om oude en onuitgebrachte muziek van Bey, waaronder tracks als After All is Said and Done, Hey Goldmember, Twerk, Black Culture en Keeping Your Love to Me. Rond middernacht Amerikaanse tijd waren alle tracks alweer verwijderd, maar wie zoekt kan de nummers (voorlopig) nog terugvinden.

SZA

Het lijkt dus te gaan om een lek en Queen Bey is niet de eerste artiest die hier slachtoffer van wordt. Eerder werd er al een album op Spotify gezet onder de naam Comethru dat onuitgebrachte nummers van de artiest SZA bevatte. De tracks werden toen uitgebracht onder de naam Sister Solana en waren volgens SZA "gewoon wat random probeerseltjes uit 2015."

"De tracks waren absoluut niet nieuw, maar... creatief? En eng?"

afzender onbekend

Waar de tracks van Beyonce die gelekt zijn vandaan komen, moet nog bekend worden gemaakt. Stiekem hopen wij dat we de nummers wellicht alsnog op Spotify en Apple Music terug gaan zien...

Ster advertentie
Ster advertentie