Music

John Legend dropt video van 'Penthouse Floor' met belangrijke politieke boodschap

  1. Newschevron right
  2. John Legend dropt video van 'Penthouse Floor' met belangrijke politieke boodschap

John Legend heeft een video uitgebracht bij zijn track Penthouse Floor die hij in samenwerking met Chance The Rapper maakte. In de video wordt er gerefereerd naar de beweging Black Lives Matter, naar de protesten van Colin Kaepernick en naar president Donald Trump.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

OMHOOG OP DE SOCIALE LADDER

Aan Complex vertelt John Legend wat meer over de betekenis achter de track Penthouse Floor. Het gaat over het verbeteren van je sociale positie. Ook staat hij met het nummer stil bij het feit dat hij van een bescheiden gezin komt en is opgeklommen tot iemand met meer geld en macht. Hij wil niet vergeten waar hij vandaan komt en vindt het belangrijk om zijn status op een goede manier te gebruiken.

Penthouse

In de video werkt John Legend als een hotelmedewerker die omhoog gaat naar de 'penthouse floor' nadat hij ziet dat er buiten protesten plaatsvinden. In de hotelsuite komen zwarte en witte mensen samen. Ze lachen, zingen en praten terwijl John Legend ondertussen op de piano speelt. Aan het einde van de videoclip is de kamer leeg en blijkt het allemaal een droom.

Harmonieuze samenleving

Een belangrijk moment in de video is wanneer een witte man zijn rode pet laat vallen. De rode pet staat symbool voor de bekende 'Make America Great Again'-petten van Trump-aanhangers.

"We leven in dit land allemaal samen en we willen leven op een harmonieuze en vredige manier. Maar als jij Trumps ideeën wilt voortzetten, wat volgens mij white supremacy is, dan kunnen we het niet eens worden. Als je die ideeën laat vallen, dan wel."

Ster advertentie
Ster advertentie