Music

'Goede Wiet Remix' van Franse Marokkaan Taïro

  1. Newschevron right
  2. 'Goede Wiet Remix' van Franse Marokkaan Taïro
Dancehall/reggaezanger Taïro heeft een bekende FunXhit gesampled voor zijn nieuwe single 'Bonne Weed Remix' (Goede Wiet Remix). Hij heeft 'Good Girl Gone Bad' van Tarrus Riley en Konshens van een Frans/Marokkaans sausje voorzien. Het is een samenwerking met Kalash, Kenyon, 3010 en Némir.

{source}
<iframe width="550" height="309" src="//www.youtube.com/embed/Zs9I0W5dmtg" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
{/source}

Nieuw album

De Bonne Weed Remix is de tweede track die Taïro in korte tijd uitbrengt. Hij maakt zich momenteel voor de release van 'Ainsi soit-il', zijn album dat volgende week uitkomt. Daarop staat ook de voorganger van de Bonne Weed Remix, namelijk de single Love Love Love.

{source}
<iframe width="550" height="309" src="//www.youtube.com/embed/UE1cUFG-NT8" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
{/source}

Dancehall

Taïro is de zoon van een Marokkaanse vader en een Franse moeder. Hij begon als acteur, maar ontdekte in de jaren '90 dancehall en soundsystem subculturen. Zijn naam komt voort uit het woord 'tyro' dat 'beginner' betekent. Die naam kreeg hij opgeplakt toen hij dancehall net ontdekte in de Franse undergroundscene.

1996 - 2013

De stem van Taïro dook voor het eerst op in 1996, maar het duurde tot 2007 voordat de Fransman zijn eerste EP uitbracht. Na afwisselend succes zag zijn eerste professionele album 'Choeurs et Ame' in 2009 het levenslicht. Het is tot op de dag van vandaag nog altijd zijn grootste succes, maar daar kan verandering in komen met de release van zijn nieuwe album 'Ainsi soit-il'.

Ster advertentie
Ster advertentie