Music

7 weetjes over 'Middle Child' die veranderen hoe je naar de clip van J. Cole kijkt

  1. Newschevron right
  2. 7 weetjes over 'Middle Child' die veranderen hoe je naar de clip van J. Cole kijkt

J. Cole verraste zijn fans deze week met de videoclip van Middle Child. De clip, die geregisseerd werd door Mez, zit vol symbolen en dat houdt fans de afgelopen dagen nogal bezig. De visuals passen perfect bij de boodschap van de track, die overigens al meer dan honderd miljoen keer gestreamd is! Welke verborgen boodschappen er allemaal in de clip zitten? Deze zeven zijn de meeste fans opgevallen:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

1. in het midden
Op Middle Child rapt Cole over het feit dat hij eigenlijk tussen twee generaties in zit:

'I'm dead in the middle of two generations
I'm little bro and big bro all at once
Just left the lab with young 21 Savage
I'm 'bout to go and meet Jigga for lunch'

In de clip is de rapper dan ook continu in het midden van het beeld te zien, terwijl alles om hem heen gebeurt.

2. niemand let op cole
De scene opent met Cole in beeld en daarachter de silhouet van een publiek. Wanneer de beat dropt, zie je de belangrijke figuren op de rode loper juichen, maar niemand besteedt aandacht aan J. Cole. Dit kan verwijzen naar het feit dat J. Cole in de populaire media vaak over het hoofd gezien wordt. Hoewel hij in zijn carrière veel bereikt heeft - zijn 2014 Forest Hill Drive album ging dubbel platinum, zonder dat er features opstonden - staat er nog steeds geen Grammy bij hem thuis. De zeven Grammy's waar hij voor genomineerd werd, gingen allemaal aan zijn neus voorbij.

3. jachtseizoen
Ondanks dat J. Cole misschien vaak over het hoofd gezien wordt en hij zelf zegt tussen twee generaties in te zitten, is hij wel 'op oorlogspad' om de game over te nemen. In de clip is daarom ook duidelijk het jaagthema te zien, bijvoorbeeld door de scènes die zijn opgenomen in een jagershutje. Dat viel ook Jaap van Hiphop In Je Smoel op, zo vertelde hij aan Fernando in Start: "Het is mijn ogen praktisch een oorlogsverklaring."

4. rappers van nu
In het jagershutje hangen drie mensenhoofden met gekleurd haar boven de open haard. Op de bordjes die daarboven hangen staat: 'je favoriete rapper', 'dit kan jij zijn' en 'vraag om een samenwerking'. Dit kan verwijzen naar de huidige generatie van clout chasers. Op Twitter wordt al druk gespeculeerd naar welke rappers Cole hier specifiek zou verwijzen.

5. Materialisme

Materialisme is iets waar J. Cole zich wel vaker over uitspreekt en ook in Middle Child veroordeelt hij dit: 'Money in your palm don't make you real'. De clip sluit perfect bij deze boodschap aan. Zo rijdt hij zorgeloos door de modder met een Bentley en is er een shot waarop je een lijk met modderige Louboutins aan ziet.

6. gebruiken

De meest spraakmakende scènes zitten aan het einde van de clip, wanneer een witte vrouw het gezicht van een donkere vrouw in de supermarkt koopt. En daar zijn twee dingen over te zeggen. Om te beginnen kan dit ernaar verwijzen dat er mensen in de game zijn die alleen maar gebruik maken van de innovatie van anderen.

7. cultural appropriation

Een ander thema dat hiermee wordt aangesneden is cultural appropriation, oftewel culturele toe-eigening. De witte vrouw zag namelijk het haar van de donkere vrouw en was daarna meteen in de winkel te zien om dit zelf ook te kopen. Hiermee duidt J. Cole erop dat de stijl van gekleurde vrouwen pas gevierd wordt als een witte vrouw hiermee vandoor gaat.

Ster advertentie
Ster advertentie