Music

Kendrick Lamar: "Vergeet niet wie de basis heeft gelegd"

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Kendrick Lamar: "Vergeet niet wie de basis heeft gelegd"

Kendrick Lamar is niet meer weg te denken uit de game. Voor veel mensen is hij dé grootste hiphopartiest van de afgelopen jaren. Tijdens een interview met het magazine Forbes geeft Kung Fu Kenny zijn mening over de hiphopgame.

ontwikkelen

Kendrick vertelt dat hij zelf altijd bij de tijd en gefocust blijft, door nooit te vergeten wie de basis voor hem hebben gelegd. Hiphop moet volgens hem blijven ontwikkelen, als een cultuur én als een genre. Maar de grondleggers van de hedendaagse hiphop, mogen volgens hem nooit vergeten worden. "Ik wil dat hiphop zich blijft ontwikkelen. Daarom kan ik een heleboel (huidige) artiesten niet vermijden", vertelt Kendrick.

respect

Het draait volgens Kung Fu Kenny allemaal om respect. Of zoals Birdman ooit zei: "Put some respek on my name!" De jongere generatie rappers moet respect hebben voor de grondleggers, ook al vinden de jonge rappers die artiesten niet leuk. "Dit is wat ik ze vertel, als ik ze zie... blijf jezelf en doe wat je wilt doen, maar weet ook wie de basis heeft gelegd. Ga ze (de pioniers) niet dissen in interviews, zeggen dat je ze niet leuk vindt of dat ze je niets kunnen schelen. Als je aan het einde van de dag kan zijn wie je wilt zijn en respecteert wat ons daar heeft gebracht, dan kan hiphop zich ontwikkelen."

Ster advertentie
Ster advertentie