Music

Wudstik: "meer mensen bereikt met The Voice"

  1. Newschevron right
  2. Wudstik: "meer mensen bereikt met The Voice"
Wudstik is mateloos populair sinds zijn auditie bij The Voice of Holland, maar waarom heeft hij meegedaan aan een talentenjacht? Hoe beleefde hij 'de beste auditie ooit' (volgens Marco Borsato)? Hoe zit het met die wurgcontracten bij talentenjachten? En waarom Trijntje als coach? Hij vertelde het allemaal bij FunX.

2,3 miljoen

De stap naar The Voice of Holland was voor Wudstik een gevoel dat hij probeerde te omschrijven in Start: "Mijn tweede album 'Vind' deed het leuk, maar er zat meer in. Ik liep al langer met dat gevoel rond, alsof ik niet gehoord werd." De zanger zegt dat hij zijn muziek bij een groter publiek wilde laten horen en daar The Voice als ultieme springplank voor ziet: "Dat kan niet beter dan bij The Voice, dan kom je bij 2,3 miljoen huishoudens terecht en gaat het balletje vanzelf rollen."

Coach: Trijntje Oosterhuis

Wudstik koos uiteindelijk voor Trijntje als coach, omdat ze warmte uitstraalt: "Zij is die moeder die een warme vleugel om je heen slaat. Zij gaf mij een soort geborgenheid en warmte die ik nodig heb. Het ging voor mij tussen Marco en Trijntje." Nu ze zijn coach is bellen ze regelmatig over de tracks die hij zou kunnen zingen.

Ster advertentie
Ster advertentie