Music

Comeback Def Rhymz met Dennis Bax: Fiësta Holanda

  1. Newschevron right
  2. Comeback Def Rhymz met Dennis Bax: Fiësta Holanda
Vanochtend was Dennis Bax in Start en vertelde daar over de single Fiësta Holanda (Oy Oy Oy) die hij uitgebracht heeft met Def Rhymz. De track valt FunX-luisteraars waarschijnlijk snel op, omdat het een sample bevat van Lucenzo en Big Ali's zomerhit 'Vem Dançar Kuduro'. Ook hoor je op FunX de versie van Don Omar en Lucenzo die 'Danza Kuduro' heet.

{audio}http://download.omroep.nl/funx/start/DennisBax.mp3{/audio}


Def Rhymz

Dennis vertelt FunX dat de zomerse track een tip uit Portugal was. Vooraf vond hij het risicovol om Def Rhymz in te schakelen, maar deed het uiteindelijk toch. "In het origineel zie je ook Big Ali die lekker loopt te brullen, dus ik dacht gelijk aan Def. Ik nam contact met hem op en hij vond het super! Iedereen kent Def nog van vroeger en hij is goed in de dingen die hij doet."

Zomerhit

De afgelopen jaren heeft Dennis Bax al een aantal nummers gelanceerd, maar nog nooit zoveel reacties ontvangen als met Fiësta Holanda. Vandaar dat de term 'zomerhit' als snel opkomt bij het Nederlandse publiek. "De track heeft de potentie om een zomerhit te kunnen worden, dat merk ik aan de vele reacties en Def ook. Ik krijg ook zoveel filmpjes opgestuurd uit Portugal, Spanje en Griekenland waar ze het dansje doen." Daarmee doelt de zanger op de dansjes die Def Rhymz introduceert in de clip, zoals 'de roeiboot' en 'de vliegtuig'.

Verwarring

Het grote risico met Fiësta Holanda is dat het veel verwarring kan veroorzaken, omdat het origineel nu een wereldwijde hit is. "Dat is natuurlijk altijd een risico, maar er was nog geen Nederlandse versie." Vooral in buitenlandse badplaatsen met Nederlandse feestcafés is de track uitermate populair volgens de bronnen van Dennis.

Para Papa

Fernando dook in het verleden van Dennis Bax en ontdekte dat hij vaker Nederlandse versies van zomerhits maakt. Zo lanceerde hij ook een Nederlandse versie van Rap Das Armas (Parapapapapa). "Eigenlijk lag Para Papa al klaar voordat Quintino ermee kwam. Deze is uiteindelijk ook in het Nederlands gebracht, maar iets te laat. Nu (met Fiësta Holanda) wilde ik eerder zijn, voordat de Braziliaanse versie uitkwam in Nederland. Dat is tot nu toe gelukt, alleen nu is het een beetje tegelijkertijd gebeurd."

Toekomst

De komende tijd staat Dennis Bax nog veel te wachten. Er liggen ideeën voor een album en daarnaast is Dennis bezig met een presentatieklus voor een tv-zender. "Maar daar kan ik weinig over zeggen. Verder blijf ik gewoon lekker optreden en allemaal nieuwe ideeën ontwikkelen en verder we zien het wel."

Heb je de videoclip hieronder bekeken? Laat dan vooral in de XTips lijst weten wat je ervan vindt!

Dennis Bax ft. Def Rhymz - Fiësta Holanda

Ster advertentie
Ster advertentie