Music

VIDEO: Tania Christopher zingt ’s ochtends loepzuiver

  1. Newschevron right
  2. VIDEO: Tania Christopher zingt ’s ochtends loepzuiver
Donderdagochtend schoof Tania aan in FunX Start. De zangeres maakte twee weken geleden een verpletterende indruk op de X Factor jury. De 18-jarige zangeres blies Gordon, Angela, Stacey en Eric weg toen ze ‘Impossible’ van Christina Aguilera zong. Aan Fernando vertelt Tania waarom ze besloot mee te doen aan de talentenjacht.Dat Tania goed kon zingen wist je als FunX luisteraar natuurlijk al lang, ze is sinds 2008 al volop te horen op de zender. Haar track ‘Show Me’ was de diXte en Just Like Me, Hypnotized en Double Dare hebben je speakers ook doen trillen. Dat Tania auditie deed voor X Factor zorgde zo hier en daar voor een paar opgetrokken wenkbrauwen, maar Tania heeft er een goede reden voor: “Ik ben niet te goed of te groot voor ‘X Factor’, ik wilde gewoon meer ervaring op doen.”

Podiumervaring
De zangeres zit al vier jaar in ‘de business’ maar heeft tot nu toe nog niet zoveel podiumervaring opgedaan. En daar zit ze nu om te springen: “Ik wilde aan mijn podiumervaring werken en nieuwe dingen te leren. Als artiest stop je nooit met leren en dit is een nieuwe ervaring. Alleen al van het auditie doen, heb ik geleerd. Ik was de afgelopen jaren vooral in de studio bezig. Heel veel optredens heb ik nog niet gehad, dat kwam er gewoon niet van."

Fun-X-Factor
De auditie was zelfs voor Tania spannend. Donderdagochtend zong ze voor 09:00 uur ’s morgens al loepzuiver in de FunX Studio. Ben je benieuwd hoe dat klonk? Luister dan naar het fragment!
{audio}http://download.omroep.nl/funx/blogs/taniazingt.mp3{/audio}

Een auditie voor een jury en met zoveel publiek is wel wat anders dan zingen in een studio. Tania: “Het eerste dat ik dacht toen die noten er goed uitrolden was ‘Yes!’. De hele dag leef je zo naar die auditie toe en het enige wat ik overdag dacht was: ‘die eerste noot MOET goed gaan’. Als die eerste noot goed gaat, weet je dat het goed gaat komen.”

Enthousiast
En het ging goed! Alle juryleden waren enthousiast en lieten Tania door naar de bootcamp-ronde. De zangeres mag er nog niet zoveel anders over vertellen dan dat het “zwaar maar leuk” was. Pas over twee weken kunnen we zien hoe ze het er daar vanaf gebracht heeft. In de tussentijd gaat de Surinaamse met het gouden keeltje gewoon door met wat ze altijd doet: studeren aan de popacademie.

Voor alle mannen die met grote verlekkerde ogen naar Tania’s auditie hebben zitten kijken, heeft de zangeres goed nieuws: ze is vrijgezel. “Ik ben bewust vrijgezel omdat ik zo druk ben. Ik heb een bepaalde focus nu en dat is muziek. Daar passen jongens niet altijd bij. Maar als een leuke jongen me uit vraagt, zal ik geen nee zeggen.“

Heb je de uitzending gemist of wil je hem gewoon graag terug luisteren? Dat kan hier:
{audio}http://download.omroep.nl/funx/blogs/taniachristopherstart.mp3{/audio}Ster advertentie
Ster advertentie